Брекзит няма да се отрази на българските ученици, които вече

...
Брекзит няма да се отрази на българските ученици, които вече
Коментари Харесай

Отлив на студенти от Великобритания към Холандия

Брекзит няма да се отрази на българските възпитаници, които към този момент са подали документи за образование в университети във Англия. Това разясниха през днешния ден от ревю " Световно обучение ".
За идващите години не се чака визов режим за студенти от Европейския съюз, само че не е ясно дали Англия ще продължи досегашното финансиране. Към комплицираната обстановка се прибавя и отлив на студенти от Обединеното кралство към Холандия.

 © БГНЕС
За всички, които тази година стартират своето образование във Англия изискванията на финансиране посредством студентски заем, който покрива таксата да образование, са същите както и до момента. Приемането на документи публично завърши на 15 януари, само че към момента има свободни места. Какво ще се случи с кредитирането след Брекзит не се знае.
Стефка Златева, управител " Висше обучение ": Дори да бъде спряно студентското финансиране ще намерят други способи и принадлежности, с които в действителност да могат да подкрепят студентите от Европейския съюз, било то под формата на по-големи университетски стипендии или обществени помощи на база приходите на родителите.
И тази година 10 възпитаници от Софийската математическа гимназия са признати в Кембридж или Оксфорд.

Нина Димова, призната " Физика " в Оксфорд: Още от началото си имах много положително равнище и по тази причина не беше толкоз сложен самия изпит.
Общо 1900 български възпитаници са подали документи за Великобритания- това е с 9 % по- малко спрямо предходната година. Предпочитанията са към Холандия, където таксите за първокурсници са понижени наполовина- от 2080 на 1040 евро.

Николай Христанов, менджър " Висше обучение ": Наравно е с спомагателното финансиране, което холандското държавно управление отпуска за европейски студенти, което включва и заем върху таксата на образование, който е безлихвен както и спомагателна финансова помощ, в случай че работят и учат по едно и също време.
За Холандия може да се кандидатства до 1 май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР