Бреговата охрана в столичния район Атика, Централна Гърция, задържа двама

...
Бреговата охрана в столичния район Атика, Централна Гърция, задържа двама
Коментари Харесай

Мигранти броят по 5 000 евро за превоз от Турция до Гърция

Бреговата защита в столичния регион Атика, Централна Гърция, задържа двама египтяни и един сириец за трафик на мигранти, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ. Докарани от тях незаконни мигранти настояват, че са платили по 5000 евро на човек за транспорта. 

Задържаните се считат за виновни за проведена интервенция по транспорт на мигранти без документи с яхта до гръцкия плаж Хамоля в село Враврона, на към 40 километра източно от Атина.

Двамата хванати египтяни са на 47 и 20 години и са хванати, до момента в който са плавали с яхтата край остров Кос.

Сирийският жител е 37-годишен и е арестуван в региона на Атина от службите за сигурност. Твърди се, че той е провел превозването на 41 жители от трети страни на гръцка територия.

Яхтата е тръгнала от турския пристанищен град Чешме против остров Хиос и се е насочила към крайбрежието на Източна Атика, написа в известие на бреговата защита.

Според показания на мигрантите всеки един от тях е платил сумата от пет хиляди евро за транспорта си.

От 37-годишния сириец са конфискувани тетрадки и дневници, както и два мобилни телефона, след инспекция, осъществена в две от жилищата му в наличието на прокурор. Предполага се, че той е управлявал магазин на улица „ Лиосион “ в Атина, който е употребявал в дейностите по превозване на мигранти от Турция към Европа през Гърция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР