Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви днес, че правителството не разполага

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви днес, че правителството не разполага
Коментари Харесай

Правителството няма достатъчно ресурси, за да се справи с пожарите в Амазония

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи през днешния ден, че държавното управление не разполага с задоволително запаси да се оправи с горските пожари в Амазония, откакто сателитни фотоси демонстрираха рекорден брой огнища тази година, съобщи Ройтерс.

В изказване, излъчено наживо във Facebook, президентът сподели, че държавното управление проверява събитията към пожарите. Той акцентира, че в никакъв случай не е твърдял, че неправителствени организации са запалили пожарите в Амазония, а единствено е изразил съмненията си.

Горските пожари в Амазония от началото на годината са се нараснали с 83 % в съпоставяне със същия интервал на 2018 година, сочат данни на бразилската организация за галактически проучвания.

Агенцията е записала 72 843 пожара - най-вече, откогато през 2013 година стартира се води статистика. Повече от 9500 огнища са открити от спътниците единствено от предишния четвъртък насам.

Бразилският президент през вчерашния ден разгневи екоактивистите с голословните си изказвания, че Неправителствени организации са запалили горите в Амазония, с цел да го злепоставят, откакто спря финансирането им.

Изявленията му провокираха отвращение в обществените мрежи и се трансфораха в една от най-споделяните тематики през вчерашния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР