Бразилският президент Жаир Болсонаро напусна Бразилия за Съединените щати, 48

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро напусна Бразилия за Съединените щати, 48
Коментари Харесай

Болсонаро отлетя за САЩ, Лула да Силва обяви кой ще е новият директор на Петробрас

Бразилският президент Жаир Болсонаро напусна Бразилия за Съединените щати, 48 часа преди неговият противник, новоизбраният президент Луиз Инасио Лула да Силва, публично да встъпи в служба, съобщи Ройтерс. Малко преди този момент със сълзи на очи той се сбогува с последователите си, като сподели, че е " изгубил борба, само че не и войната ".

Болсонаро, запазил безмълвие след загубата на изборите, не е удостоверил къде отива, само че по данни на уеб страниците за следене на самолетните полети той лети за Флорида, където към този момент дойдоха чиновниците, отговарящи за неговата сигурност.

" Сега хвърча и скоро ще се върна ", цитира думите му Си Ен Ен Бразилия.

Според Ройтерс неговата пресслужба не е дала отговор на настояването за повече информация.

Болсонаро неколкократно съобщи, че няма да съобщи президентския пост на Лула да Силва на формалното му встъпване в служба на 1 януари 2023 година, нарушавайки бразилските демократични обичаи.

Той може да бъде изложен и на правни опасности, в случай че остане в Бразилия, защото президентският му имунитет изтича, когато Луиз Инасио Лула да Силва поеме президентския пост.

Междувременно новоизбраният президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва разгласи през вчерашния ден кой ще е новият шеф на държавната петролна компания " Петробрас ", съобщи Франс прес.

 

" Имам удоволствието да разглася, че Жан Пол Пратес е назначен за шеф на " Петробрас ", написа Лула в " Туитър ". " Той е юрист, икономист и експерт в енергийния бранш, който ще поведе предприятието към огромно бъдеще ", посочи Лула.

Назначението на 54-годишния Жан Пол Пратес, който извършва ролята на координатор в петролния и газовия бранш в интервала до встъпването в служба на новия президент, следва да бъде утвърдено от управлението на " Петробрас ".

Лула да Силва ще встъпи в служба на следващия ден.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР