Бразилският президент Болсонаро опроверга критиките на генерал Мурао към РусияРИО

...
Бразилският президент Болсонаро опроверга критиките на генерал Мурао към РусияРИО
Коментари Харесай

Болсонаро отрича критиките на вицепрезидента към Русия

Бразилският президент Болсонаро опроверга рецензиите на военачалник Мурао към Русия

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, 25 февруари - РИА Новости. Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро опроверга думите на вицепрезидента на страната военачалник Антонио Хамилтън Мурао, който няколко часа по-рано остро разкритикува Русия за военна специфична интервенция в Украйна.

„ Искам да бъда явен: член 84 [от бразилската конституция ] споделя, че президентът приказва по тези въпроси, а името на президента е Жаир Месиас Болсонаро, точка. С цялото ми почитание към индивида, който сподели това, и аз видях записа, той споделя, че не би трябвало, това не е негова подготвеност, това е наша подготвеност “, сподели Болсонаро по време онлайн предаване в обществените си мрежи.

По-рано в четвъртък Муро съпостави дейностите на Русия в Украйна със тактиката на нацистка Германия, сподели, че Бразилия " не приема инвазия " в Украйна и прикани за ограничения отвън глобите.

Според Болсонаро, преди да приказва за украинския спор, самият той се съветва с ръководителите на Министерството на външните работи и на защитата на Бразилия и, в случай че е належащо, приканва и други министри при взимане на решения.

Президентът на Бразилия акцентира, че неговото държавно управление се застъпва за мир, без да разяснява украинския спор, и напомни позитивните резултати от скорошното си посещаване в Москва.

„ Ние сме за мир, желаеме мир, пътувахме до Русия с мир, установихме извънреден контакт с президента Путин и взехме решение въпроса с торовете за Бразилия “, сподели политикът.

Миналата седмица Жаир Болсонаро направи публично посещаване в Русия и съобщи, че Бразилия е солидарна с Русия. Много анализатори поясняват тези думи като единодушие с позицията на съветското държавно управление във връзка с спора в Украйна.

В четвъртък сутринта съветският президент Владимир Путин разгласи, че е решил да организира специфична военна интервенция за демилитаризиране на Украйна. В телевизионно послание към руснаците той сподели, че събитията „ изискат решителни и незабавни дейности от нас, националните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба за помощ “. Според съветския водач цялата отговорност за кръвопролитието ще бъде на съвестта на ръководещия режим в Украйна. Той прикани украинските военни да не извършват незаконните заповеди на украинските управляващи, да сложат оръжие и да се приберат вкъщи.

По-късно съветското министерство на защитата акцентира, че съветските въоръжени сили не са нанесли никакви ракетни, въздушни или артилерийски удари по градовете на Украйна: военната инфраструктура, оборудванията за противовъздушна защита, военните летища и авиацията са били обезвредени от високоточни оръжия. От министерството увериха, че цивилното население не е в заплаха.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР