Бразилският пилот на Тойота Лукас Мораес спечели третия етап на

...
Бразилският пилот на Тойота Лукас Мораес спечели третия етап на
Коментари Харесай

Лукас Мораес грабна дебютна етапна победа при автомобилите на Рали Дакар, Бенавидес с успех при мотоциклетистите

Бразилският водач на Тойота Лукас Мораес завоюва третия стадий на Рали Дакар 2024 при колите с дължина от 438 км сред Ал-Дувадими и Ал-Саламия.

Мораес измина дистанцията за време от 4:14.51 часа, изпреварвайки с 9 секунди шведа Матиас Екстрьом от екипа на Ауди и представителят на Саудитска Арабия Язид Ал Раджи, който кара за Тойота.

За Лукас Мораес това в дебютна етапна победа в кариерата му на Рали Дакар, откакто той дебютира в конкуренцията за устойчивост преди година, когато даже съумя да се качи на подиума, заемайки трето място в крайното класиране.

През 2024-а пък водач в генералното нареждане след първите три прави е Язид Ал Раджи с преднина от 29 секунди пред четирикратния победител Карлос Сайнц (Ауди) и над 8 минути пред третия Екстрьом.



При мотоциклетистите стадий №3 беше извоюван от настоящия пъренец на Рали Дакар Кевин Бенавидес (KTM), който финишира за 4:39.28 часа, изпреварвайки водачите на Хонда Рики Брабек и Адриен ван Беверен, които се подредиха надлежно втори и трети.

Най-бърз в днешния ден в действителност беше различен играч на японския отбор - Пабло Кинтания, който обаче получи наказване от 6 минути, защото уредниците решиха, че той е превишил скоростта в избрани сектори от трасето.

В същото време от конкуренцията отпадна първенецът от 2017-а и 2022-а година Сам Съндърланд от Англия, който бе заставен да се отдръпна поради машинален проблем.

Иначе след днешния ден отпред в генералното класиране остава Рос Бранч с задатък от 3:11 минути пред Хосе Корнехо и 5:08 минути пред Рики Брабек.

Утре следва стадий №4 от Рали Дакар 2024, като състезателите ще би трябвало да изминат 631 км сред Ал-Саламия и Ал-Хофуф.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР