Бразилски пенсионер, който твърди, че е най-възрастният мъж в света,

...
Бразилски пенсионер, който твърди, че е най-възрастният мъж в света,
Коментари Харесай

„Най-възрастният мъж в света“ отпразнува своя 123-ти рожден ден в Бразилия

Бразилски пенсионер, който твърди, че е най-възрастният мъж в света, отпразнува своя 123-ти рожден ден, а фамилията му разгласи, че той към момента е в положително здраве. 

Андрелино Виейра да Силва, който живее в град Апаресида де Гояния в бразилския щат Гояс,  е роден на 3 февруари 1901 година, според персоналната му карта. 

'World's oldest man' celebrates his '123rd birthday' in Brazil as family reveal he is still 'in good health'
— World News (@worldnewstweet_)
Неговата внучка, Джанайна Лемес де Соуза, сподели пред локалните медии: „ Той е добре, всичко е ужасно. За него е огромно задоволство да бъде с нас още една година като тази, всички дружно. “

Тя добави, че хората постоянно го разпознават на улицата и го молят за селфи, казвайки: „ Някои желаят да се снимат и той го прави “ .

Г-н де Силва не се е опитал да удостовери възрастта си в Световните върхове на Гинес.

World’s oldest man celebrates his 123rd birthday in Brazil
— GistReel.Com (@GistReel)
Официалният връх сега се държи от родената в Сан Франциско Мария Браняс Морера, на 115 година, която получи купата след гибелта на френската монахиня сестра Андре, на 118 година, през 2023 г. 

Титлата на най-възрастния човек, живял в миналото, принадлежи на Жана Луиз Калман, чийто живот е траял 122 години и 164 дни, съгласно Книгата на върховете на Гинес. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР