Бразилската футболна легенда Пауло Роберто Фалкао се върна в спомените

...
Бразилската футболна легенда Пауло Роберто Фалкао се върна в спомените
Коментари Харесай

Краля на Рим: Ливърпул ни вкара нередовен гол във финала за КЕШ

Бразилската футболна легенда Пауло Роберто Фалкао се върна в спомените си към финала за КЕШ през 1984 година Славният конструктор на Рома е част от отбора на " вълците " изгубил с дузпи мача за трофея от Ливърпул. Според Краля на Рим, както е именуван от тифозите, голът на англичаните в постоянното време е пристигнал след фаул на Йън Ръш против вратаря Франко Танкреди.

" Този край е разочарованието на кариерата ми. Бих желал да можеше да го изиграем още веднъж. Загубихме с дузпи посред Рим, както е известно. Върху мача обаче има съдийско леке! Имаше нарушаване на Ръш против нашия вратар преди Нийл да изравни. Така Ливърпул поведе с 1:0 ", съобщи Фалкао.

" Не бях измежду изпълнителите при дузпите и бях упрекнат от ентусиастите в нещо като държавна измяна. А истината е, че имах травма в коляното и ходех мъчно. Биха ми инжекция преди финала, само че след 120 минути към този момент не усещах болкоуспокояващото. Ако бях на линия Нилс Лидхолм щеше да ме сложи пети реализатор, а до пета дузпа не се стигна, тъй че съвестта ми по този начин или другояче е чиста ", продължи Божествения.

" Зико беше покрай Рома, истина е. Президентът Виола го искаше и имаше диалози. Серезо пък пристигна в Рим по гледище на нашия ментор Лидхолм. В началото на 1980 година имах оферта от Милан. Обади ми се персонално Джани Ривера, само че тогава към " росонерите " беше нестабилно. По това време се появи предлагането на Рома и потеглих към столицата ", сподели още именитият халф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР