Бразилска футболна легенда Марио Загало почина на 92-годишна възраст. Той

...
Бразилска футболна легенда Марио Загало почина на 92-годишна възраст. Той
Коментари Харесай

Отиде си бразилска футболна легенда

Бразилска футболна легенда Марио Загало умря на 92-годишна възраст. Той е един от тримата в историята, които са ставали международни първенци по футбол и като състезател, и като селекционер. Другите двама са Франц Бекенбауер и Дидие Дешан.

Загало печели два пъти купата като футболист – през 1958-а и 1962-а, а през 1970-а година е треньор на бразилския народен тим. Загало има директно присъединяване и за четвъртата международна купа на „ Селесао “, като през 1994-а година беше помощник-треньор и координатор в тима.

Загало беше единственият жив състезател на тима на Бразилия, който ликува на Световното състезание през 1958-а година – първата купа на страната, която облекчи болката от тежкото проваляне от Уругвай на „ Маракана “ осем години по-рано.

„ Бях на „ Маракана “ по време на съдбовната загуба от Уругвай.

„ Бях боец и задачата ми беше да държа хората отвън терена “, споделя Загало за резултата, който провокира народен печал. „ Никога няма да не помни тишината, тъгата и разочарованието от това проваляне “.

Легендарният му съотборник Пеле умря през декември 2022-а година.

Загало печели пет шампионски трофеи на щата Рио де Жанейро с Фламенго и Ботафого. Дебютира за Бразилия на 26-годишна възраст, малко преди Световното състезание по футбол в Швеция през 1958-а година и се трансформира в неразделна част от тима, за който има 37 мача.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР