Бразилия и целият футболен свят се прощават с Пеле. Краля

...
Бразилия и целият футболен свят се прощават с Пеле. Краля
Коментари Харесай

Хиляди се събраха пред стадиона на Сантос в Сао Пауло, за да се поклонят пред краля на футбола

Бразилия и целият футболен свят се простят с Пеле. Краля на футбола умря на 29 декември. Церемонията в Сао Пауло стартира в 10 часа локално време и ще продължи до на следващия ден, за когато е планувано погребението на футболната легенда, написа.

От ранни зори хиляди се събраха пред стадиона на футболния тим " Сантос " в бразилския град Сао Пауло, с цел да се поклонят пред краля на футбола. Ковчегът на Пеле беше подложен в центъра на стадиона, където футболистът прекарва съвсем цялата си кариера. Тленните му остатъци бяха импортирани от един от синовете му Пеле Единьо, както и от някогашни негови съотборници. 

На поклонението участват доста политици, спортисти, както и президентът на ФИФА Джани Инфантино, който персонално изрече своите съболезнования към фамилията на футболната легенда. 

" Ще желаяме във всяка страна по света да има най-малко един стадион, кръстен на Пеле, с цел да знаят децата за неговото значение. Изпълнен съм с доста страсти, горест, само че и усмивки, тъй като Пеле ни подари с доста усмивки. Ще помолим всички да запазят минута безмълвие в негова памет ", съобщи Инфантино.
Поклонението ще продължи 24 часа, а след него по улиците на Сао Пауло ще тръгне шествие с тялото на Пеле. То минава през квартала, където живее 100-годишната майка на легендата. Шествието ще завърши на мемориала " Вселенски некропол ", където на следващия ден ще е и погребението.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР