Бразилия и Мексико работят съвместно за разработването на регионален план

...
Бразилия и Мексико работят съвместно за разработването на регионален план
Коментари Харесай

Бразилия и Мексико обмислят регионален план за борба с птичия грип

Бразилия и Мексико работят взаимно за създаването на районен проект за поддържане на търговията с домашни птици и яйца сред двете страни макар евентуалните огнища на птичи грип, заяви Ройтерс, базирайки се на мексиканското министерство на земеделието.

Планът има за цел да очертае зони, незасегнати от евентуална зараза, с цел да може търговията от тези райони да продължи, се споделя в изказване на министерството, цитирайки ръководителя на мексиканската организация за здравна сигурност Хавиер Калдерон.

Бразилия, която е най-големият експортьор на птиче месо в света, наскоро записва случаи на високопатогенен птичи грип при диви и домашни птици. Мексико, което изнася единствено дребна част от отглежданите домашни птици, регистрира първия случай с комерсиално значение за сезона през ноември.

Създаването на " задържаща зона " според насоките на Световната организация за опазване на здравето на животните (СОЗЖ) може да предотврати налагането на национална възбрана за експорт, в случай че птичият грип засегне птицефермите.

Бразилия също по този начин се стреми скоро да стартира импорт на мексиканско авокадо, уточни Роберто Пероса от бразилското земеделско министерство.

Мексико е най-големият снабдител на авокадо в света, макар че съвсем целият експорт е ориентиран към Съединени американски щати. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР