Бразилия. Двама венецуелски войници са преминали границата с Бразилия и

...
Бразилия. Двама венецуелски войници са преминали границата с Бразилия и
Коментари Харесай

ТАСС: Бразилски полковник е заявил, че двама венецуелски военни са потърсили убежище в Бразилия

Бразилия. Двама венецуелски бойци са минали границата с Бразилия и са поискали леговище в тази страна. Това изказване бе направено в неделя от полковник Жоржес Ханаан от бразилската войска пред локалния ефирен канал Globo, предава TACC .
„ Снощи двама бойци от венецуелската национална армия се явиха като търсещи леговище “, сподели той.
И двамата бойци имат сан сержант. Според Ханаан те са пристигнали в Бразилия пешком и без оръжие, само че във военна униформа. " Сега главната ни грижа е да ги накараме да се усещат несъмнено. Отношението към тях ще бъде същото като към всеки различен емигрант ", изясни полковникът.
В събота станаха конфликти на границата сред Венецуела и Бразилия. Мария Беландрия, назначена от водача на опозицията Хуан Гуайдо като дипломат на Венецуела в Бразилия, заяви за прекосяването на първия камион с филантропична помощ през границата на Боливарската република, само че тази информация по-късно не беше доказана. Както изяснява Globo, камионът доближава единствено до мястото, където венецуелските военни са построили укрепление. Камионът не беше пропуснат и той се върна назад в Бразилия.
Демонстрантите, възмутени от обстановката, започнаха да хвърлят камъни и коктейли „ Молотов “ към граничния пункт на Венецуела. В отговор бойците на Националната армия започнаха да хвърлят гранати със сълзотворен газ, някои от които паднаха на бразилска територия.
В четвъртък вечерта, по решение на президента на Венецуела Николас Мадуро, сухопътната граница на страната с Бразилия беше изцяло затворена, а в петък вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес разгласи краткотрайно затварянето на три моста, които свързват територията на републиката с Колумбия. Това решение бе взето, откакто венецуелската съпротива разгласи желанието си да достави филантропична помощ от Бразилия и Колумбия. Венецуелското държавно управление упорства, че помощта може да се дава единствено по силата на интернационалното право и не има намерение да пуска стоките, събрани от опозицията през границата.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР