Бразилия. Бразилия в понеделник отхвърли помощта на страните от Г-7

...
Бразилия. Бразилия в понеделник отхвърли помощта на страните от Г-7
Коментари Харесай

AFP: Бразилският президент отхвърли помощта на Г-7 за пожарите в Амазония

Бразилия. Бразилия в понеделник отхвърли помощта на страните от Г-7 за битка с горските пожари в Амазония, като почитан бразилски чиновник сподели на френския президент Еманюел Макрон да се грижи за „ дома си и колониите си “, предава AFP .
Над 80 000 горски пожари са избухнали в Бразилия от началото на годината - малко над половината от тях в басейнa на Амазонка, който контролира част от въглеродния цикъл и климата на Земята.
Страните от Г7 направиха предложение за помощ в размер на 20 милиона $ за битка с пожарите на срещата на върха в Биариц, откакто домакинът Макрон настоя, че те би трябвало да бъдат разисквани като главен приоритет.
" Ние оценяваме (предложението), само че може би тези запаси са по-подходящи за залесяването на Европа ", сподели Оникс Лоренцони, шеф на кабинета на президента Жаир Болсонаро, за уеб страницата G1.
" Макрон даже не съумя да избегне предвидим пожар в черква, която е обект на международното завещание ", добави той, като имаше поради пожара през април, който опустоши катедралата Нотр-Дам. " На какво има намерение да учи страната ни? "
По-късно президентството удостовери мненията пред AFP.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР