Брайтън изпусна историческа възможност да излезе начело в най-високото ниво

...
Брайтън изпусна историческа възможност да излезе начело в най-високото ниво
Коментари Харесай

Брайтън се провали в опит за историческо постижение, Фулъм отново ликува

Брайтън изпусна историческа опция да излезе отпред в най-високото равнище на британския футбол, въпреки и за няколко часа, и приключи 1:1 в гостуването си на Фулъм. Попаденията за новаците в Премиър лийг бяха дело на Александър Митрович (48’) и автогол на Люис Дънк (55’), а за “чайките ” прецизен бе Алексис Мак Алистър (60’) от дузпа.

Двата тима се бориха много, само че не сътвориха нищо кой знае какъв брой впечатляващо през първата част. Брайтън успяваше да задържи топката в по-големи интервали от време, само че не успяваше да доближи до чисти положения.

За сметка на това през втората част на терена нещата станаха доста по-интензивни, а офанзивите се редуваха пред всяка една от двете порти.

Домакините съумяха да открият резултата в самото начало на второто полувреме, когато доста настойчиви техни дейности след корнер върнаха топката в наказателното поле и паралелен пас откри Митрович и той се записа за 1:0.

В 55-ата минута играчите на Маркос Силва към този момент ликуваха с второ попадение, което пристигна след контраофанзива като по учебник, която в последна сметка приключи с остро подаване на Андреас Перейра в наказателното поле намерило изцяло неподготвения Люис Дънк и той си означи автогол за 2:0.

Само две минути по-късно “чайките ” получиха опция да понижат от дузпа за нарушаване на Боби Рийд в наказателното поле. Зад топката засстана Алексис Мак Алистър и не сбърка за 2:1.

След изравняването Брайтън опита да натисне и се настани в половината на Фулъм, само че за сметка на това домакините въобще не се притесняваха да реализират изклкючително рискови контраатаки и на няколко пъти бяха напълно покрай ново попадение.

В последна сметка дуелът приключи при този резултат, което се трансформира във втора победа за “котиджърс ” от началото на сезона и общо осма точка за тях. Брайтън от своя страна позволи първа загуба и остана с актив от 10 точки.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР