Благотворителен крос за изграждане на фитнес площадка за хора в

...
Благотворителен крос за изграждане на фитнес площадка за хора в
Коментари Харесай

Благотворителен крос за изграждане на фитнес площадка за хора в неравностойно положение в Банско

Благотворителен крос за създаване на фитнес площадка за хора в неравностойно състояние в Банско
Световни първенци в сноуборда и олимпийска медалистка по биатлон поведоха благотворителен крос в Банско. Каузата е създаване на фитнес площадка за хора в неравностойно състояние в Градския парк. Инициативата беше взаимна сред Община Банско и Ротаракт клуб Банско-Разлог, които събраха над 250 състезатели от всички спортни клубове, учебни заведения и обществени заведения. Хиляди приветстваха участниците в бягането и наблюдаваха многото съпътстващи интензивности на площада пред постройката на Общината.
Стартът бе даден тъкмо в 10 часа от кмета на Банско Стойчо Баненски,
който приветства всички участници в благородната идея. На препълнения площад „ Никола Вапцаров “ бяха обособени зони със спортни демонстрации по канадска битка, тенис на маса, кикбокс, таекуондо, а най-атрактивната проява беше готова от младите очаквания на „ Мото Дружина Банско “, които привлякоха погледите със спиращи дъха осъществявания.

Всички присъстващи бяха поздравени и от заместник-кмета Магдалена Юсева, която изрече своето неспокойствие като акцентира, че:
„ Благотворителният крос през днешния ден е едно вълнуващо и друго прекарване, на което построяваме най-важната връзка човек-човек, тъй като аз имам вяра, че разликите могат да създадат живота ни по-красив и забавен и да ни обединят всички дружно “.
Лицето на положителната кауза  бяха част от най-хубавите български спортисти – олимпийската медалистка в биатлона Ирина Никулчина, международните юношески първенци в сноуборда Тервел Замфиров и Кристиян Георгиев, европейският юношески първенец и международен вицешампион при младите в биатлона Благой Тодев, националката по биатлон Даниела Кадева, Иван Везьов, Катрин Гемкова, Борис Галчев, Здравка Парапунова, Николая Събева, Никола Калистрин, Стела Янчовичина и Асен Радулов.
Всички бегачи минаха 3-километровото трасе из зелените улици на града,
а първи стартираха участниците в неравностойно състояние, подкрепяни от именитите първенци и бъдещите спортни звезди на Банско. Целта на събитието тази година е набиране на средства за създаване на фитнес площадка в Градския парк за хората с огромни сърца и характерни потребности. Но по-важното бе да се образува и резервира у децата и младежите още по-толерантно и ангажиращо отношение към хората в неравностойно състояние и техните проблеми в актуалното общество.

За всички участници бяха готови медали и благодарствени грамоти, които бяха връчени от кмета Стойчо Баненски и зам.–кмета Магдалена Юсева.  Община Банско благодари на всички сътрудници, спонсори, участници и доброволци в благородната идея. Даряването на средства за хората с огромни сърца продължава на банковата сметка на събитието:

IBAN: BG77 BPBI 7922 1015 4629 01

Титуляр: Сдружение Ротари клуб Банско-Разлог

Основание: Със спорт за спорта

Защото спортът разрушава бариери, изтрива разлики и постоянно е дипломат на положителното!

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР