Бракът е любов. Взаимност. Доверие. Сплотеност. Бракът е споделеност. Вяра.

...
Бракът е любов. Взаимност. Доверие. Сплотеност. Бракът е споделеност. Вяра.
Коментари Харесай

Щастливият брак е любов, споделеност и грижа

Бракът е обич. Взаимност. Доверие. Сплотеност. Бракът е споделеност. Вяра. Сила. Бракът е грижа. Бракът е взаимни отстъпки. Бракът значи да поставяш потребностите на твоя брачен партньор пред твоите лични. И не тъй като би трябвало. А тъй като го обичаш. Но не би трябвало да бъдеш заслепена. Не би трябвало ти да си тази, която само дава. Любовта би трябвало да е взаимна. Също като уважението.

И някъде около тази обич и грижа, ти забравяш за себе си. Забравяш, че има живот и след брака. И от време на време той е доста по-красив и за предпочитане. Тогава, когато брачният партньор ти не те цени. Тогава, когато той те приема като стопанка. Тогава, когато те упреква за всичко без значение дали имаш виновност или не. Тогава, когато те подценява. Тогава, когато излиза от у дома без да се обади. И това при друга. Тогава, когато ти изневерява. Тогава, когато не помни за възприятията ти. И ги наранява.

Животът с любящ брачен партньор е фантазия за всяка жена. Защото той е прелестен. Щастлив. Споделен. Но животът с мъж, който те упреква за всичко и не се отнася с теб с почитание е разрушителен за теб. Той те убива постепенно. Първо лишава младостта ти. След това усмивката ти. Сърцето ти. И най-после живота ти.

Представяме ти някои препоръки, които ще ти оказват помощ да се оправиш с отровен брачен партньор.

Обърни внимание на държанието му

Познавате се толкоз от дълго време. Ако държанието му е нетипично и в никакъв случай не би се отнесъл по този начин с теб, потърси по-дълбоко повода за държанието му. В никакъв случай не омаловажавай проблемите му. Може би те са отговорни за отнoшението му към теб. Най-доброто решение, което може да вземеш е да го предразположиш и да ти показа проблемите си. Помогни му да ги преодолее. Не подценявай даже и маловажните неща, за които се тормози. Всеки човек приема обстановката по друг метод. И претърпява нещата друго.

Постави граници

Опитай се да схванеш къде е казусът. Да му окажеш помощ да го преодолеете дружно. Запази успокоение и не му отвръщай остро. Но също по този начин и сложи граници. Не допускай да се превърнеш в негова бърсалка или кошче за душевни боклуци. Вярно е, че всеки човек има сложни интервали, през които би трябвало да премине, само че това не оправдава неприятното му отношение към теб. По този метод той рискува да те загуби вечно.

Той не е жертва

Въпреки проблемите му, той не е жертва. Не му позволявай да те манипулира и да се прави на такава. Ако би трябвало да бъдем откровени, ти си тази, която може да се назова такава. Но въпреки всичко и тогава е прекомерно пресилено. Просто той минава през сложен интервал. И е комплициран. Опитва се да търси отговорни за неговото положение, което е прекомерно неверно.

Опитва се да те упреква и да те кара да се чувстваш, че не си задоволително грижовна брачна половинка, което не е по този начин. Всеки има такива моменти. Ти  също. Въпросът е, до момента в който минава през тях да не повличаш някой различен със себе си. Защото това няма да помогне, в противен случай. Ще усложни още повече по този начин или другояче казуса.

Помислете за отмора

Сега е моментът, в който би трябвало да помислите по какъв начин да оправите връзките си. Какво ще ви помогне да възстановите хубавичко връзка, която имахте преди. Един от най-хубавите способи е да се отдадете взаимно един на различен. Защо не му предложиш да отидете на отмора за няколко дни? Помисли, тогава ще сте единствено ти и той. Време, в което ще може да се насладите един на различен и да възродите любовта и тръпката, която проблемите ви лишиха. Време единствено за вас. Без странични хора, без познати, без непознати препоръки.

Потърсете професионална помощ

Ако не съумеете сами да се справите с този проблем, не се тормозете да потърсите професионална помощ. В нас, това се приема към момента като нещо срамно, което е прекомерно неверно схващане. Семейните терапевти са тези, които постоянно заместват вашата фея-кръстница и оказват помощ брачния ви живот да бъде по-щастлив. Професионалната помощ ще ви помогне да решите по-бързо всички тези проблеми, които са застанали на пътя на любовта. И които се пробват да разрушат брака ви. Но не допускайте това да са случи. Проблеми постоянно ще има. Важно е да преминавате дружно през тях. И никога да не се обвинявате взаимно. Защото това е надалеч от смисъла на брака.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР