Бойци от паравоенни сили и техните съюзнически арабски милиции вилнеят

...
Бойци от паравоенни сили и техните съюзнически арабски милиции вилнеят
Коментари Харесай

Съобщава се, че повече от 800 суданци са убити при нападение срещу град Дарфур, според ООН

Бойци от паравоенни сили и техните съюзнически арабски милиции вилнеят в град в разрушения от войната район на Судан Дарфур, като съгласно известията са умъртвили повече от 800 души в многодневна офанзива, споделиха лекари и Организация на обединените нации.

Атаката против Ардамата в провинция Западен Дарфур по-рано този месец беше последната от поредност зверства в Дарфур, които белязаха траялата месеци война между суданската войска и паравоенните Сили за бърза поддръжка, RSF.

Судан е обзет от безпорядък от средата на април, когато тлее напрежението сред военния шеф военачалник Абдел-Фатах Бурхан и командващия паравоенните Сили за бърза поддръжка, ген. Мохамед Хамдан Дагало, избухна в открита война.

в това число убийства в Ардамата и етнически набелязвания на водачите и членовете на масалитската общественост.

„ Тези ужасяващи дейности още един път акцентират модела на злоупотреби на RSF по отношение на техните военни офанзиви “, се споделя в изказване.

Ардамата се намира на няколко километра (мили) северно от Генейна, столицата на провинция Западен Дарфур. RSF и арабските милиции започнаха офанзиви против Geneina, в това число огромно нахлуване през юни, което прогони повече от нейното неарабско население в Чад и други региони в Судан.

Паравоенната група и нейните съюзнически арабски милиции също бяха упрекнат от Организация на обединените нации и интернационалните правозащитни групи в зверства в Дарфур, който беше сцена на геноцидна акция при започване на 2000-те години. Такива зверства включват обезчестяване и групово обезчестяване в Дарфур, само че също и в столицата Хартум. За съвсем всички обявени случаи са упрекнати RSF.

Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида съобщи през юли, че е открит всеобщ гроб отвън Генейна с минимум 87 тела, като се базира на достоверна информация. Подобни жестокости накараха прокурора на Международния углавен съд да разгласи, че проверява хипотетични военни закононарушения и закононарушения против човечеството в последните борби в Дарфур.

Конфликтът умъртви към 9000 души и сътвори „ един от най-лошите филантропични кошмари в новата история ", съгласно заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации Мартин Грифитс. Повече от 6 милиона души също са били принудени да изоставен домовете си, в това число 1,2 милиона, които са потърсили леговище в прилежащи страни, съгласно данни на Организация на обединените нации. към други региони в източноафриканската нация, в това число Дарфур.

Това трансформира столицата в полесражение, разрушавайки по-голямата част от цивилната инфраструктура, последно сриването на мост над река Нил, свързващ северната част на Хартум с побратимът на столицата Омдурман. Двете страни си размениха обвинявания за взривяването на моста Шамбат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР