Бойкот и напускане на пленарната зала от страна на опозицията.

...
Бойкот и напускане на пленарната зала от страна на опозицията.
Коментари Харесай

Бойкот и напусната пленарната зала: Депутатите избраха председателите на комисии

Бойкот и овакантяване на пленарната зала от страна на опозицията. До това се стигна при разпределението на председателките места в комисиите. Така три от партиите въобще няма да вземат участие в ръководството им.

Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ ИТН “ упрекнаха ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, че авансово са се разбрали за местата.

ГЕРБ има 14 ръководители на комисии, петима са от Движение за права и свободи, а ПП-ДБ имат трима. Други три комисии останаха без ръководител.

Снимка: Ладислав Цветков

Бойко Борисов оглавява Комисията по външната политика. Кирил Петков оглавява Комисията по европейски въпроси, а Йордан Цонев – по бюджет и финанси.

От Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ напуснаха залата

Още преди да стартира полемиката всъщност, абсурдът в пленарната зала още веднъж се завъртя към водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Липсва осми ден импортиран имунитет на Бойко Борисов. Ако вие не можете да го придвижите - аз ще го занеса “, разяснява Иван Ченчев от Българска социалистическа партия.

Според Георги Свиленски заявката, с което Бойко Борисов се отхвърля от имунитета си, не е било оповестено.

Председателят на Народното събрание посочи, че единодушието за събаряне на имунитета от народен представител е неотменимо.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР