Бойко Рашков. Снимка: Скрийншот от видео Бившият външен министър Бойко Рашков

...
Бойко Рашков. Снимка: Скрийншот от видео
Бившият външен министър Бойко Рашков
Коментари Харесай

Бойко Рашков разкри защо ГЕРБ и ДПС саботират комисията за Нотариуса

Бойко Рашков. Снимка: Скрийншот от видео

Бившият външен министър Бойко Рашков разяснява за какво ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да саботират Временната комисията за Мартин Божанов-Нотариуса. Той уточни пред публицисти:

„ Забелязахме, че през последните няколко дни ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да саботират Комисията за случая с Нотариуса, който е обществено прочут. Мисля, че аргументите за това са много кристализирани и ясни са. Те се дължат на събитията, че се събраха много обстоятелства, които обективно и разумно доведоха до разширение на предмета на следствието. Фактите насочват към по-високи равнища от това, на което са били Божанов и един него сподвижник – Петър Велков Петров, прочут като Еврото. Връзката сред тях двамата се демонстрира все по-ярко. Ще стигнем и до много по-високи равнища на въздействия, в случай че имаме време, в това число в политическите среди. “

„ Ето за какво отсъствието на ГЕРБ и Движение за права и свободи през вчерашния ден, явяването единствено за няколко минути на двама техни представители, са субструкции. Те се опасяват от крайния резултат, до който може да стигне комисията в чуването на хората. Имаме много поръчки за включване на разнообразни жители, в това число адвокати и юристи, за чуване в комисията, които ще дадат доста по-широка светлина по отношение на активността за въздействие върху правосъдната и политическата власт, в това число в изпълнителната власт на тези две лица, които през цялото време знаем, че са на по-ниско равнище, само че и че не са можели да осъществят активността си без поддръжка от доста по-високи равнища, в това число политически “ , акцентира Рашков.

Ето по какъв начин Рашков отговори на журналистически въпрос дали упреква Бойко Борисов и ГЕРБ:

„ Имам учредения да приема даже още на този стадий, че връзка сред Нотариуса и Еврото, че са били по отношение на високи политически равнища, с представители на високо заемащи постове от изпълнителната власт, което им е разрешавало да получават директна информация за това против кои лица се водят досъдебни производства, против кои лица се водят инспекции в данъчна и друга сфера и по подобен метод те са били насочени и са се насочвали към жителите, наранени от дейности на държавни органи. Това им е разрешавало да развиват изнудваческата си и лъжлива активност. “

По думите му „ сюжетът с Делян Пеевски “ , за който арбитър Владислава Цариградска описа по време на чуването си в комисията, е „ вероятен и се допуска от обстоятелства “ .

Припомняме ви, че през вчерашния ден след започването на съвещанието избухна скандал в Комисията .

Прокурор Кирилова: Според очевидци Ивайла Бакалова сама е потърсила Мартин Божанов

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР