Бойко Манев, Директор Човешки Ресурси Виктория Груп ХотелиВиктория Груп Хотели

...
Бойко Манев, Директор Човешки Ресурси Виктория Груп ХотелиВиктория Груп Хотели
Коментари Харесай

Вносът на кадри от чужбина – алтернатива на демографската криза?

Бойко Манев,
Директор Човешки Ресурси
Виктория Груп Хотели

Виктория Груп Хотели беше водач в наемането на сезонни чиновници от българската диаспора в близки страни, които предходната година за първи път имаха опцията да работят у нас. По тази причина се обърнахме към водещата верига у нас, с цел да споделят оттова опита си и да посочат трендовете за този нов запас за промишлеността на гостоприемството у нас.

Тази година, през сезон Лято 2018 година, упованията са за най-малък растеж на брой туристи, които ще посетят хотелите и курортите по българското Черноморие , по отношение на сезон Лято 2017 година - като аргументите за това са по-скоро отвън България, в сравнение с политики, налагани от властта.

Това, несъмнено, значи опазване на броя личен състав от предходната година като брой чиновници по обект, а по-възможност и леко покачване, предвид на възстановяване на качеството на предоставяната услуга за настаняване и занимания.

Ние във Виктория Груп Хотели имаме упоритостта да продължим да надграждаме услугата, която предлагаме, като продължаваме да влагаме, както в материално-техническата база, по този начин и в развиването на чиновниците ни. През последната година и половина към компанията действа и Центъра за професионално образование Хотелиерска Лига, който се занимава с построяването и внедряване на процедури и практики, които да унифицират качеството на предлаганата услуга на нашите посетители.

Свидетели сме на продължаващ, за поредна година негативен приръст на популацията, което води след себе демографски и стопански последствия. Все по-трудно се намират хора за практикуване както на нискоквалифициран труд – сервитьори, админи, камериерки, спасители и други, по този начин и на личен състав за заемане на управителни позиции– ръководители на отдели и междинен мениджмънт.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР