Бойко Борисовзаяви, че няма да си даде доброволно имунитета.Софийската градска

...
Бойко Борисовзаяви, че няма да си даде доброволно имунитета.Софийската градска
Коментари Харесай

Борисов категоричен - няма да си даде доброволно имунитета

Бойко Борисов съобщи, че няма да си даде непринудено имунитета.Софийската градска прокуратура предложи през вчерашния ден на основния прокурор да изиска от Народното събрание да снеме имунитета на водача на ГЕРБ.Предложението е направено по отношение на досъдебно произвеждане, известнокато „ Барселонагейт “, по което са събрани доказателства за осъществено закононарушение.

" Аз две години бях без имунитет. Категорично няма да си го дам непринудено в този момент, тъй като би трябвало да си кьорав, с цел да не видиш какво се случва сега ", съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание Борисов и посочи за какво:„ Бих почнал от през вчерашния ден - дали службите и министър Демерджиев през вчерашния ден схванаха за мъртвите души, или за приключването на секретна информация. Защо през вчерашния ден? За да няма държавно управление “.Той попита и за какво през вчерашния ден е бил пожелан неговият имунитет. " Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв парцел в Испания ", заявява Борисов, съобщи Дарикнюз.бг

Лидерът на ГЕРБ уточни също, че преди две години е нямало правосъдна промяна, в този момент има признат закон и незабавно са почнали да желаят имунитети и да излизат информации за партията на смяната.

" Това не е инцидентно. Виждам офанзива против ГЕРБ и " Продължаваме промяната-Демократична България " ( ПП-ДБ). В момента, в който приехме закона за надзор над основния прокурор, внезапно се раздвижиха със страшна мощ, започнаха офанзивата незабавно по партията на смяната, с цел да блокират всевъзможни диалози ", означи още той.

" Хаосът е толкоз огромен към този момент, изключително при неналичието на бюджет, проект за възобновяване, еврозоната, Шенген, обстановката на Балканите, войната в Украйна е смазваща – би трябвало да гледаме и от тази позиция ", по този начин Борисов изясни потребността от постоянно държавно управление сега. За формулата на кабинета уточни, че когато има споделена отговорност, би трябвало да се предложи подобен състав на Министерския съвет, който да успокоява, да гради доверие в политическите обединения.Вчера от ПП-ДБ дадоха поръчка, че ще продължат диалозите с ГЕРБ, следизказването на Мария Габриел.Преговори щяло да има и с други политически сили в Народното събрание.

" Ако си върнете изявленията ми преди време, съм казвал, че т рябва да има държавно управление – постоянно определено, парламентарно болшинство ", напомни Бойко Борисов и посочи, че през днешния ден ще се видят още веднъж с „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

" Движение за права и свободи преди една седмица говореха, че би трябвало да има държавно управление непременно и, несъмнено, те би трябвало да бъдат въвлечени, с цел да има конституционно болшинство , с цел да се продължи правосъдната промяна ", счита още Бойко Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР