Бойко Борисов вече се умори да дава нишани на ненагледния

...
Бойко Борисов вече се умори да дава нишани на ненагледния
Коментари Харесай

Кит самоубиец ли е Иван Тотев

Бойко Борисов към този момент се умори да дава нишани на ненагледния пловдивски кмет. Последните два съдбовни знака към Иван Тотев бяха отправени много непосредствено в речта на премиера пред делегатите на Националното заседание на ГЕРБ в неделя. Той отбрани решението си да сътвори етична комисия с образец от града под тепетата. „ Трябва ли да ми се оплакват хора от Пловдив, да го диря кмета, да премахвам кметове. Затова предложих тази етична комисия “. Въпросният " Страшен " съд е формиран от „ морално чисти хора “, които да проверяват сигнали за корупция и злоупотреби.

Второто споменаване на Европейската столица на културата бе: „ Когато приказвах за червени и сини лампи... не ме схванаха и в Пловдив, въпросният кмет “. Всъщност кое не е ясно в репликата му от януари:

„ Ако не ви светне алената лампа, аз ще ви светна синята “?

След това спецслужбите при зрелищна интервенция сложиха белезниците на кмета на регион „ Северен “ Ральо Ралев. Той още търка наровете на предварителния арест, където вероятно го чака и обвиняване за търговия с въздействие и искане на рушвет от 60 хиляди лв..

Миналата седмица път Тотев изненадващо освободи дългогодишния си заместител по общинската благосъстоятелност Димитър Кацарски. Обяснението на градоначалника звучеше смехотворно - „ поради новите провокации “.

Оказа се, че гилотинирането на Ралев и Кацарски е осъществено след изпратени сигнали до премиера и по неговото персонално напътствие. Наслагването на престъпни сюжети в общинското ръководство и деликатните подмятания на Борисов вървят към разумния си край. След като партийният строител Цветанов, който пазеше гърба на Тотев, се захвана със стратегически разбори, въпрос на дни или седмици е кметът на Пловдив да бъде свикан на нова сцена

Развръзката може да се материализира по два метода. Първият е да хвърли оставка като градски водач на ГЕРБ и да разгласи, че се отхвърля да се бори за трети кметски мандат. Това е верният ход, в случай че Иван Тотев е запазил обикновен инстинкт за самозапазване. Вторият е надалеч по-зрелищен.

Там разновидностите не са кой знае какъв брой приятни и включват навлизане на качулки в неокласическата постройка на Общината, приключена по план на арх. Недялко Нешев през 1914 година Също - близки срещи от трети тип с прокурори, аспект към света от другата страна на решетките, раиран костюм. Накратко, командировка в Софийския централен при надзирателя бай Ставри - непоколебим, само че обективен.

Кметът е посочил, че усеща накъде духа вятърът, пък и има доста какво да губят той и неговата все по-състоятелна фамилия. Затова и най-безболезненият излаз за Тотев е след оставката да се опита да обезпечи доброжелателното отношение на наследника си отпред на ГЕРБ Пловдив, а също и на идващото общинско управление, с цел да не му се постанова да се разделя с част от фамилното имане, насъбрано с непостижим труд.

Борисов от дълго време не крие персоналната си злост към кмета. Тотев надделя регионалния шеф Здравко Димитров във вътрешногерберския двубой на предишния избор и се саморазправи с хората на Зико в партията. Днес наподобява е пристигнал моментът за отмъщение.

От години учените си блъскат главите над феномена на китовете самоубийци. Не е изяснено до дъно за какво най-големите твари на планетата излизат на брега и поставят завършек на виталния си път. За политиците, над които виси дамоклев меч, обаче сходно държание елементарно би намерило пояснение - от лакомия, нелепост и суетност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР