Бойко Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде вероятно

...
Бойко Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде вероятно
Коментари Харесай

Румен Христов: Борисов няма да е премиер, а вероятно и депутат

Бойко Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде евентуално и народен представител. Ще се кандидатира, само че не знам дали ще остане в Народното събрание. Това сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили пред Euronews Bulgaria. Повод за коментара му бяха апелите от страна на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ Борисов да се отдръпна от водачеството в ГЕРБ.

„ Тези апели ми наподобяват на един футболен шампионат, в който ти губиш и казваш – не, не ми харесва финалът, желаеме да го проиграем още няколко пъти. Тоест те желаят избори, до момента в който завоюват. И тъй като не могат да завоюват, до момента в който Борисов е отпред, желаят той да се отдръпна, с цел да падне известността на ГЕРБ без него и те да завоюват изборите “, разтълкува Румен Христов. 

„ Ами дайте да върнем член първи и да кажем - Политическа партия са най-готините, няма да вървим на избори, даваме им мандат да работят “, разяснява иронично обстановката политикът.

Христов предвижда първо място на изборите през април и най-малко 75 извоювани депутатски места за обединението ГЕРБ-СДС. Според него на 2 април двете обединения ще имат по-голяма преднина по отношение на главния конкурент – бъдещия съюз на Политическа партия и Демократична България.

„ Това би асъдействало по-лесно да се сформира държавно управление “, счита още водачът на Съюз на демократичните сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР