Бойко Борисов: Еврото ще дисциплинира банковия секторНай-важното е дисциплинирането на

...
Бойко Борисов: Еврото ще дисциплинира банковия секторНай-важното е дисциплинирането на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Еврото ще дисциплинира банковия сектор

Бойко Борисов: Еврото ще дисциплинира банковия бранш
Най-важното е дисциплинирането на банковия бранш, съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на 13-ата годишна среща на бизнеса с държавното управление, на която се обрисува пътят пред страната ни към Еврозоната и резултатите от това, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ От една година се занимаваме с изтребители, а не с приходи и с това, което ще докара разцвет на хората “, съобщи Борисов още при започване на изявлението си.

Според премиера тематиката за въвеждането на еврото като публична валута в страната е извънредно значима, а в нея влизат и вероятните резултати от това върху страната, потребителите и бизнеса.

„ Критиците към присъединение на България към Еврозоната споделят, че щели да се вдигнат цените. Да де, само че страните, на които желаеме да приличаме, всичките са с евро. Второ – бих задал контра въпрос. Кои се плашат от въвеждането на еврото и за какво? В Банковия съюз и Еврозоната нито централните банки, нито банките в съответната страна могат да си разрешават волности. Защо ни боязън тогава да дисциплинираме този бранш? Той е толкоз значим за всеки един от нас “, безапелационен е министър председателят.

Той акцентира, че присъединението на страната ни към Еврозоната ще докара до редица удобни резултати, измежду които по-ниски лихви по кредите, постоянна банкова система и доста други.

„ Ние, и като партия, и като държавно управление поддържаме този път. Дисциплина, сигурност, бистрота. И против пране на пари, и против неприятни заеми, както и всички останало. Президентът на Франция Макрон какво ни сподели: „ Когато се в този „ клуб “ ние сме сигурни, че в България всичко е добре, като банкова система “, сподели още Борисов, изразявайки удовлетворение от оценката на зам.-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис, който даде позитивна оценка за това, че страната се движи добре по пътя към Еврозоната.

Според Борисов има доста вероятни сюжети за развиването на Европа, а сега е съвременно да се приказва против европейската администрация, която съгласно мнозина е раздута и работи тромаво. „ Ако някой с малко опит в ръководството седне и се замисли по какъв начин може да координираш 28 страни, всеки със своите ползи и проблеми, без тази администрация аз не си го представям “, счита Борисов.

Той добави още, страната ни се възползва оптимално от европейската взаимност и по времето на ръководството на ГЕРБ е работено с всички еврофондове, без нито един от тях да бъде спиран. Нашите индикатори са едни от дребното в Европа, които демонстрират дисциплинираност и това се регистрира “, безапелационен е министър председателят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР