Бойко Борисов е напуснал МВР през 1990 г., защото не

...
Бойко Борисов е напуснал МВР през 1990 г., защото не
Коментари Харесай

Рашков: Да покажем на Манфред Вебер защо Борисов напусна МВР

Бойко Борисов е напуснал Министерство на вътрешните работи през 1990 година, тъй като не е поискал да хвърли своя партиен билет. Бил е член на Българска комунистическа партия, в което може да няма нищо неприятно, схваща се;Проверката против Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова е достигнала 470 страници и по тази причина Министерство на вътрешните работи е прибегнало към действия;Имаме неповторимо неотложно формиране на дело против Асен Василев – незабавно след сигнал до Иван Гешев;Прокурорите са необразовани, с цел да настояват, че не могат да разпитат Васил Божков по видеоконферентна връзка.
Това бяха главните акценти в изявление на вътрешния министър Бойко Рашков през днешния ден следобяд по настоящи въпроси.
Мигновената прокуратура
Вътрешният министър повтори изказванията си, че по неповторим метод прокуратурата незабавно се е самосезирала по думи на шефа на „ Инса ойл “ и е образувала досъдебно произвеждане против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

Рашков назова реакцията „ неповторима “, защото последните събития, които се загатват в сигнала са от 13-14 март т.г. И даде образец: от октомври м.г. стотици тонове разработка на Министерство на вътрешните работи са предадени на Софийска градска прокуратура за злоупотреби в държавната компания „ Автомагистрали “ АД. По тях даже още няма изговаряне от прокурор.

„ Стотици страници труд на служителите на реда “, сподели Рашков.

Той даде образец, че сигналът от шефа на „ Инса ойл “ Георги Самуилов е написан до основния прокурор Иван Гешев, той го препратил на прокурорка от ВКП (която преди малко е спечелила конкурс за повишение), тя го дала в спецпрокуратурата и оттова решили, че има задоволително данни за закононарушение.

Рашков съобщи, че като правист е изумен, тъй като сигналът значи, че държавен орган – в тази ситуация министърът на финансите, е направил закононарушения с неща, които са му работа – да управлява. И даде образец, че всички инспекции на АДФИ или актове на Национална агенция за приходите би трябвало да са закононарушения. След което сподели, че бизнесменът-сигналоподател „ инцидентно “ е непосредствен на ГЕРБ.

Министерство на вътрешните работи шефът твърди, че прокурорът е излъгал в постановлението за формиране, че законният мотив е постъпил сигнал от Министерство на вътрешните работи – подобен няма.
Два разновидността в тази ситуация " Борисов "
Рашков разяснява и досъдебното произвеждане против някогашния министър председател Бойко Борисов, финансовия му министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова като сподели, че законът планува два разновидността. Единият е всичко да се прати на прокуратурата. Което по думите му сме следили стотици пъти – безуспешно. Другият е точно проверяващ служител на реда да предприеме дейности, което е направено в тази ситуация.

Той разясни, че три самостоятелни сигнала са послужили за следствието на Министерство на вътрешните работи – от Групово дело „ Боец “, от предприемача Васил Божков и от АДФИ, която в стотици страници се е произнесла, че има несъбрани 560 млн. лв. от хазартни такси.

„ Това са над половин милиард аргументи да заработим, сподели Рашков. – И ми омръзна да чувам полуграмотни прокурори – по какъв начин Васил Божков не можело да бъде разпитан по видеоконферентна връзка. Всъщност вие публицистите тъкмо това направихте. Той може да стои в Дубай, или където желае, и да даде показания, Наказателно-процесуален кодекс дава такава опция. “

Министърът съобщи, че законът категорично повелява, в случай че човек е обвинен по някое дело, само че е жертва по друго – двете би трябвало да бъдат разграничени и да се проверяват настрана.
На вниманието на Вебер
Докато споделяше, че „ инженер Бойко Методиев Борисов е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи до 1990 година, след което е подал доклад за овакантяване, тъй като не е желал да се деполитизира “, Рашков сподели и листче (бел.авт. - по този начин и не се разбра дали демонстрира заявката му за овакантяване или нещо друго.)

„ Така че да не се прави на светец, тъй като не е. А прекален светец и Богу не е мил “, заключи Министерство на вътрешните работи шефът.

А за край добави, че може би е добре водачът на ЕНП Манфред Вебер да се запознае с тези данни, а не да бърза да го пази.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР