Бойка Матова, едно от най-успешните лица на Ивет фешън, дефилира

...
Бойка Матова, едно от най-успешните лица на Ивет фешън, дефилира
Коментари Харесай

Българският модел Бойка Матова изпусна полет, но все пак се класира за дефилето на Dior в Париж

Бойка Матова, едно от най-успешните лица на " Ивет модерно ", дефилира на ревюто на Dior по време на почналата Седмица на модата в Париж, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тази година Мария Грация Кюри, изобретателен шеф на стилния бранд, залага на необятни поли със междинна дължина, подчертана талия, флорални щампи, ръкавици и токчета. Дизайнерите се завръщат към дрешника от 50-те години на предишния век, подправен с духа на пънка, разясняват от българската фешън организация.

Бойка Матова дойде във френската столица непосредствено от Милано, където взе участие в ревюто на италианския фешън бранд MSGM по време на Миланската седмица на модата. Тя дефилира със световноизвестни модели, които показаха новата сбирка, открояваща се с цветни щампи, въодушевени от поп културата. Сред клиентите на стилната марка, основана от Масимо Джорджети, са Хейли Бийбър, Бионсе, Джей Зи, Кендъл Дженър и Аврил Лавин.

" Вечерта преди ревюто на Dior в Париж анулираха полета на Бойка, която трябваше да лети от Милано. Все отново, на идващия ден тя съумя да стигне в точния момент, където я чакаха от Dior, с цел да направи обичайния фитинг. За страдание, доста постоянно се случва моделите да стават жертва на самолетните компании и да не могат да стигнат за избран фешън ангажимент ", споделя Диан Динев, основен букер на " Ивет модерно ".

Другата вест към Бойка Матова e снимането на извънредна фотосесия за английското издание на " Vogue ". Двата фрагмента с българския модел са оповестени в мартенския брой на списанието, на чиято корица е поп звездата Риана.
Снимка: БТА/ " Ивет модерно "
На фотосите българката театралничи в от котюр корсет на Balmein, с пръстен от бяло злато на Chanel и с винтидж обувки и гривни, предоставени от National Theatre Costume в Лондон. Нашето момиче застава пред фотообектива на световноизвестния английски фешън фотограф Дейвид Симс, който има солидно портфолио и акции за фешън марки като Alexander McQueen, Balenciaga, Calvin Klein, Jil Sander и Yohji Yamamoto. Негови произведения са част от постоянана сбирка на музеите Victoria and Albert и Tate Modern. Симс е снимал за корици на международни фешън издания: поп звездите Риана и Лейди Гага, актрисите Алисия Викандер и Руни Мара, топ модела Наталия Водянова, Кендъл Дженър, Хейли Бийбър и доста други.
Снимка: БТА/ " Ивет модерно "
Както писа Българска телеграфна агенция, през предходната година Бойка направи своя дебют още веднъж на Седмицата на модата в Париж, по време на представянето на новата сбирка на Валентино. През есента на 2022 година тя снима и фотосесия за новия азбучник на Gucci.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР