Боян Петров не е тръгнал да покорява връх Шиша Пангма,

...
Боян Петров не е тръгнал да покорява връх Шиша Пангма,
Коментари Харесай

Костас Канидис: Боян Петров не беше тръгнал, за да умира

Боян Петров не е тръгнал да покорява връх Шиша Пангма, с цел да умира. За страдание, знамение би трябвало да стане, с цел да е още жив. Това сподели пред БГНЕС професионалният катерач Костас Канидис, стъпвал на Броуд Пик (8047 м). Алпинистът от Стара Загора на два пъти е участник в гръцки експедиции за нанагорнище на първенеца на света – Еверест, от север, заяви Нова тв.

На такава височина човек може да издържи най-много 30-35 часа, без храна и течности. Това е зоната на гибелта, сподели алпинистът. За мен нещастието е, че е направена неверна стъпка. Боян толкоз елементарно няма да се съобщи даже в неприятно време. Склоновете на Шиша Пангма са доста стръмни и съм сигурен, че той не е седнал на едно место да чака, сподели още алпинистът.

Според катерача има някаква логичност в това Боян да не е взел сателитния си телефон, защото е оповестил изцяло независимо нанагорнище.

" Боян Петров не е тръгнал, с цел да умира. Той неразумно няма да тръгне. Явно внезапното утежняване на времето му е изиграло неприятна смешка ", сподели още Канидис, който показа, че е разговарял с Боян в Банско, преди да тръгне за Хималаите, за това, че от време на време се давят най-хубавите плувци. Тогава Боян го е уверил, че подхожда деликатно към върховете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР