Боян Чуков, ФейсбукВърховният съд на САЩ даде зелена светлина на

...
Боян Чуков, ФейсбукВърховният съд на САЩ даде зелена светлина на
Коментари Харесай

Боян Чуков: Тръмп помете опонентите си, надеждите на демократите за служебна победа се изпариха

Боян Чуков, Facebook


Върховният съд на Съединени американски щати даде зелена светлина на Доналд Тръмп за присъединяване в президентските избори на 24 ноември 2024 година Една въпросителна отпадна, само че останаха други. Доналд Тръмп опустоши своите съперници на праймериз в 12 щата и обезкуражи тотално Ники Хейли, която се опитваше да му се спънка като представител на неоконите в Републиканската партия.

Битката сред Дони и Джо се трансформира в прям кеч. Без правила и с доста мръсни номера. Американската „ народна власт “ стои затворена в плевнята и не гледа дуела, с цел да не се самоубие. Надеждата на демократите, че могат да им присъдят служебна победа против „ булдозера “ Доналд Тръмп се изпари. Основателен мотив да пият една студена вода.

Мишел Обама няма планове да се включва в играта наречена „ президентски избори “. И е права. Шансовете й са съвсем „ епсилон “.

Демократите се сблъскаха и с още една неволя. Анкета на NYT разкри, че 10% от гласоподавателите (swing voters) на Джо Байдън от 2020 година през днешния ден поддържат Доналд Тръмп. Основно и голямо затруднение съгласно Доналд Тръмп по неговия път към Белия дом си остава „ схемата за измами при гласуването на демократите “.

Така е в същинските демокрации, както споделя нашият Кире Интелекто. Малко „ ала-бала “ и ние пичелим. Разбира я тази работа нашият човек. Нали е пратен от демократите да ни „ оправи “ и вкара в правия път.

В идния електорален кеч сред Дони и Джо ще има доста колатерални жертви. В Съединени американски щати и по света.

Зеленски? Шолц? Кои европейски политици ще отидат в небитието? Кой с изключение на Виктория Нюланд ще напусне администрацията на Белия дом? Без фрапантни кадрови промени няма да се размине.

Вероятно някои наши аватари на демократите в ръководството на България ще би трябвало да продължат смяната, само че единствено в своята лична трудова биография. В Украйна да смени Зеленски се готви Андрей Костин, общоприет прокурор на Украйна. Доналд Тръмп го харесва и демократите не го гледат изкривено. Вече беше на сгляда в Съединени американски щати.

Андрей Костин е човек на британците. Не е изненада. По майчина линия Доналд Тръмп има уязвимост към Шотландия и Уелс. И във Англия има два властови центъра. Единият играе с демократите, а другият с републиканците.

Елена Зеленска не желае да седи в Конгреса до Юлия Навална. Уж и двете са за незабавната победа на международната „ народна власт “. И двете са оперени булки. Не са кротки домакини като Светлана Тихановска, която напълно неотдавна бе призната шекерно от към този момент нестабилните във властта настоящи български ръководещи.

За тяхно неуспокоение всички, които през днешния ден са на „ тепиха “, влизат в противен абразивен режим. Хубавото време за тях завърши. Остана единствено циганското лято.

До края на годината (след 24 ноември) част от лауреатите ще „ изгорят “ като факли. На тяхно място ще се появят нови актьори, които ще дадат кураж на българските баби, че този път... „ може да имаме шанс “. Ама сходен шанс има единствено в един различен живот, който си го създадем ние сами без непозната помощ.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР