Боян Чуков, ФейсбукИ докато всички коментират нивото на двустранните руско-китайски

...
Боян Чуков, ФейсбукИ докато всички коментират нивото на двустранните руско-китайски
Коментари Харесай

Боян Чуков: Руско-иранският съюз се превърна в глобален фактор

Боян Чуков, Facebook

И до момента в който всички разясняват равнището на двустранните руско-китайски връзки се оказа, че изключителната динамичност в развиване на руско-иранските военно-политически връзки трансформира последните от районен в световен фактор.

Населението на Иран е 87 млн. и е повече от това на Германия. Далеч по-младо и пасионарно от немското. Хипотетичният сбит Брутният вътрешен продукт на РФ и Иран заема четвърто място в света след Китай, Съединени американски щати и Индия. Населението на Иран и Русия общо е към 250 млн., което го прави задоволително за реализиране на районна самостоятелност. Сумарните находища на въглеводороди в двете страни са впечатляващи в световен проект.

Москва и Техеран основават собствен личен софтуерен център. За изостаналите в информативен проект и жертвите на антииранската агитация...

Иран е на 6-то място в света по развиване на нанотехнологии. Персите обмениха с руснаците технологии за произвеждане на нискобюджетни дронове. Обсъжда се взаимно произвеждане на коли. Наскоро Иран създаде своя лична хиперзвукова ракета сходна на съветските „ Кинжал “, която доближава скорост 5 маха. Не са доста страните, които могат да се похвалат с сходно достижение на своя ВПК. Съединени американски щати към момента имат проблеми в тази област.

Иран ще получи от Русия 60 самолета Су-35. Споразумението е било реализирано на последната среща на Никорай Патрушев, Секретар на Съвета за сигурност на РФ с неговия ирански сътрудник Али Шамкани.

Договорени са взаимни дейности против налаганите наказания против двете страни. Предвижда се динамизиране на техническото и икономическо стратегическо коопериране. Иранският президент Ебраим Раиси дефинира връзките сред Москва и Техеран като „ стратегически “.

И всичко това на фона на тоталния срив на връзките на персите с Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Вашингтон е доста неудовлетворен от руско-персийската дружба.

Но има една значима „ детайлност “. Съединени американски щати оборудваха и допълниха самолетите на своите европейски натовски съдружници с благоприятни условия за носене на тактическо атомно оръжие.

Това развърза ръцете на руснаците да постъпят по същия метод във връзка с своите стратегически съдружници в евразийските военно-политически организации.

Персите и руснаците са принудени, от налаганите от Съединени американски щати и Европейски Съюз наказания, да търсят настоятелно тясно и поливалентно съдействие и коопериране. С вероятност те да се приближат компактно до руско-белоруските.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР