Боян БОЙЧЕВ Няма нищо по-ужасно от войната. Нищо по-нехуманно. Още

...
Боян БОЙЧЕВ Няма нищо по-ужасно от войната. Нищо по-нехуманно. Още
Коментари Харесай

Мълчанието и блеенето на агнетата

Боян БОЙЧЕВ

Няма нищо по-ужасно от войната. Нищо по-нехуманно. Още по-страшно е, когато водят война два приятелски славянски народа.

Всички през днешния ден сочат с пръст Русия. Медиите ни заливат с антируска изразителност, организации, членове на държавни управления размахват пръст. Санкции. Никога не сме били по-единни, споделят... Но...

По-единни в какво? В нелепостта си ли?

Задаваме ли си въпроса кой е отговорен?

И за какво се стигна дотук? Търсим ли отговорите? И за какво чак в този момент?

Цели осем години на териториите на Донецката национална република и Луганската национална република се водеха борби, загиваха почтени хора.

Чували ли сте за " Алеята на ангелите "? Това е мемориален комплекс, открит в Донецк през 2015 година в памет на децата, убити по време на въоръжения спор в Донбас. Само до 2018 година по данни на УНИЦЕФ там са починали 149 деца. Днес техният брой е доста повече, към 500.

Имах среща с учителки от тези области. Една от тях със сълзи на очи разказваше по какъв начин погребвала собствен възпитаник. Момчето било зрелостник, оставали му броени месеци в учебно заведение. С отличен триумф, готвело се да кандидатства, имало огромни фантазии. По време на обстрел от страна на украинската войска било убито пред очите на майка си. Не знам дали тогава сухата статистика е отчела следващото нарушение на Минските договорености или не. Пророниха ли сълза за това момче просълзените през днешния ден европейци? Те дори не са разбрали...

Ами " Горловската мадона "? Не знаете? Става дума за 23-годишната жителка на Горловка Кристина Жук, убита по време на украински обстрел дружно с 10-месечното си детенце и след това заровена дружно с него. Ами нещастието на плажа в град Зугрес, където през 2014 година украинската войска хвърли касетъчни бомби? Загинаха цели фамилии. Ами надписаните снаряди " Всичко най-хубаво за децата "?

Около 15 000 души откриха гибелта си в спора през тези осем години. Кой през това време се интересуваше от ориста на тези хора, подложени на асимилация и геноцид?

О, да, самодоволна еснафска Европа се правеше, че нищо не се случва. За нея това бяха просто сепаратистки области. Тя отхвърляше да признае Крим за съветски макар референдума от 2014 година и обстоятелството, че над 95% от популацията са руснаци. В същото време жителите на Донецк и Луганск, които преобладаващо са с съветски корени, желаеха просто да приказват на родния си език - съветски, и децата им да го учат в учебно заведение. Но след поредност от промени съветският език е доведен в украинските учебни заведения до статут на втори непознат, след британския?!

Задължават ни да преподаваме Пушкин на украински, възмущаваха се учителки от Донецк и Луганск. Но това бяха неща, за които

комфортно се мълчеше

и от политици, и от медии.

Ами изгорените живи в Профсъюзния дом в Одеса съперници на майдановската власт в Украйна? И това ли забравихме?

И какъв брой доста нови смразяващи обстоятелства за терора против ДНР и ЛНР излизат в този момент. Само да има кой да ги чуе... Както и че през март е била планувана от украинските управляващи военна интервенция против непокорните области, целяща да смаже 8-годишната опозиция.

Значи без значение Косово може, само че самостоятелни ДНР и ЛНР не може?

В същото време Америка предостатъчно потриваше и продължава да потрива ръце, надалеч от спора, само че подтиквайки го с поддръжката си на лоялния й киевски режим. Както правеше и продължава да прави на всички места по света.

Маниакалният блян на американския хайлайф към международно владичество накара петима американски президенти (от Рейгън до Обама) да стартират 11 войни по целия свят и да провеждат поредност от " нежни революции ", които в действителност по никакъв начин не са нежни. Защото последица от такава гражданска война е днешният спор в Украйна.

В своето замайване и обезумялост от успеха в Студената война Америка си намерения, че може да бъде единствен международен хегемон, а всички останали да са нейни клиенти. Както и че всевъзможни контракти, като този за неразширение на НАТО, могат да бъдат захвърлени в кошчето. И когато има противоречие, " международният стражар " взима нещата в свои ръце. Има към 200 американски военни бази в целия свят, които да съблюдават " демократичното " съблюдаване на американските ползи.

Ами бомбите с обеднен уран, хвърлени над прилежаща Югославия?

В същото време излязоха обстоятелства, че на територията на Украйна, покрай съветската граница, са били разработвани съставни елементи на биологическо оръжие и са правени опити. Естествено, от Америка под паника се пробват да отхвърлят...

А президентът на Украйна загатна и за основаване на нуклеарно оръжие.

Американците и британците нападнаха Ирак, тъй като споделиха, че там се разработвало химическо оръжие. Светът обаче тогава не посмя да осъди експанзията. Нямаше плачещи европейци. Нямаше наказания. Телевизионните канали не се надпреварваха да дават думата на търсещи избавление иракчани.

Заради терористичния акт от 11 септември Съединени американски щати влязоха в Афганистан. И никой не ги спря.

А какво става с терора над рускоговорящото население в Украйна? И не е ли той съпоставим с терора на 11 септември?

Но няма кой да опише за това. Днес тотална нова " желязна завеса " се е спуснала над медиите у нас и в Европа. Сред серията от репортажи да сте видели от Донецк или Луганск? Да сте чули и мнението на поданици на тези области? Отвсякъде - украинската публична позиция. Ако въпреки всичко пред камерата попадне някой руснак, той наложително ще е опозиционер или бежанец.

Друга позиция, конфликт на отзиви просто няма.

Това не е ли цензура?

И никой не смее да каже, че главната причина за войната е октоподът НАТО, който е пуснал пипалата си на всички места, а през последните години се пробва по всевъзможен метод да задуши Русия, затягайки примката посредством някогашните й републики. Най-важната от които е Украйна.

Украйна, в която след Майдана от 2014 година съществуват и имат въздействие в обществото ултрадесни националистически партии и военни формирования, които изповядват искрено нацистка идеология, комфортно маскирана под национализъм, като да вземем за пример " Десен бранш ", батальона " Азов " и други Според американския професор Стивън Коен точно с радикалистите се свързва появяването на снайперисти на Майдана през 2014 година, провокирали кървавите събития. Поровете се в историята, с цел да видите кой е Степан Бандера - ултранационалист, радикалист, колаборационист с нацистка Германия по време на Втората международна война, неприкрит поддръжник на фашистката идеология. А през днешния ден той е повдигнат до народен воин в Украйна. Както и редица други, сходни нему.
За обстрелите против мирното население на непокорния Донбас съвсем нищо не се загатва
Прокрадна се и изявление на някогашния офицер от морската пехота на Съединени американски щати Скот Ритър. Още през предходната година той бе измежду подписалите писмото до американския президент от името на ветерани, в което се споделяше, че " сегашната политика на Вашингтон основава лъжливи илюзии у украинските националисти " и заплаха от боен спор. Днес Скот Ритър признава, че американски, английски и канадски военни са обучавали неонацистите в Украйна.

За всичко това се мълчи. Злодеят е Путин, тъй като се опита да отбрани съветското население, редовно асимилирано, и съветските ползи, редовно потъпквани през последните години... Защото беше заставен да го направи. А другите?

О, те не са такива злодеи!

Американците и НАТО са самаряни, които стартират боен спор или нежна гражданска война, с цел да наложат народна власт. Те не смъкват държавни управления, а диктатори. Но каква е тази народна власт, налагана са оръжие?! Гротеска...

Всъщност, няма никаква народна власт, а ползи. Налагани от десетилетия от нападателната Америка. НАТО в никакъв случай не е била отбранителна конструкция, а политически план, прокарващ тези американски ползи. Затова военната интервенция в Украйна не е нищо повече, с изключение на перманентна отбрана на Русия от безумието им. От пипалата на октопода.

Няколко думи и за истерично-гротесковите западни наказания. Смешно и безумно е да призоваваш да не се пие съветска водка. Не е обикновено да бъдат глобени културата и спорта. Да бъдат отменяни концерти на съветски реализатори, като на световноизвестния диригент Валерий Гергиев и оперната певица Анна Нетребко, да не бъде изучаван Достоевски. От Параолимпийските игри и от редица интернационалните надпревари бяха изхвърлени съветските спортисти. Какво е отговорен даден състезател, създател?!

Първо в Европа, в това число и у нас, бяха неразрешени съветски телевизионни канали. Социалните мрежи към този момент позволяват апели за убийства на руснаци, а в това време мой прочут бе блокиран за месец, тъй като пуснал клип с принуждение от страна на нацистките отряди против поданици на Донбас.

И още, и още, и още...

По-единни в нелепостта си ли? Или в лудостта? Хайде, не. Мислете, хора, мислете...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР