Боядисването на косата е един от най-ефективните начини за прикриване

...
Боядисването на косата е един от най-ефективните начини за прикриване
Коментари Харесай

Грешките в боядисването на косата, които състаряват

Боядисването на косата е един от най-ефективните способи за прикриване на някоя и друга годинка. Но и също толкоз елементарно може да ви състари.

Кои са най-честите неточности в боядисването, които е по-добре да избягвате, с цел да не си лепнете непотребни години?

Отдалечили сте се прекалено много от естествения ви цвят

Естественият цвят на косата ви е този, с който ви е писано да бъдете – той добавя и “ласкае ” цвета на кожата ви и не наподобява изкуствено. Когато се боядисвате, ще постигнете страховит резултат, в случай че подобрите и обогатите натуралния цвят и внимателно прикриете сребърните следи в косата. Ако сте с доста тъмна коса, не отивайте прекомерно надалеч от тъмните нюанси. Ако косата ви е с топъл рус цвят, запазете златните оттенъци, които основават дълбочина и мекост. Ако въпреки всичко изберете противопоставен цвят, естественият колорит на косата ви ще се “бори ” с него, до момента в който не го трансформира в недостатък.

Твърде мрачно

Това сме го виждали – коса, която е толкоз тъмна и мастилена, че наподобява по-скоро синя, не отразява светлина и даже не наподобява като коса. Това обаче може да направи косата да наподобява мътна и да изпъкнат сивото и корените, когато порасне, изсмуква и жизнеността и цвета на лицето ви. Специалистите поучават да изберете колорит с един звук по-светъл от естествения ви цвят. Това ще придаде измерение, ще прикрие сивите кичури и ще “приласкае ” тена ви. Внимавайте за този проблем, в случай че се боядисвате сами у дома. Жените, които го вършат, постоянно оставят боята по-дълго от нужното и цветът става по-тъмен.

Твърде ярко

Добрата страна на прекомерно светлата коса – русото е младежко. Лошата страна? Пепеливите, бледи нюанси са толкоз светли, че съвсем наподобяват сиви. Блондинките би трябвало да намерят средата сред прекомерно топло и прекомерно студено. Тон или два по-светло от естествения ви цвят може да наподобява доста добре, изключително когато кожата става по-жълтеникава с възрастта. Но прекомерно светлото може да бъде също толкоз неуместно и състаряващо като прекомерно тъмното. Ако ви се постанова да слагате повече грим, с цел да изглеждате добре с новия цвят на косата си, значи сте избрали неверния колорит.

 Грешките в боядисването на косата, които състаряват

Изненадващи трикове за красива коса, които в действителност работят

Боядисвате изтощена коса

Кое е по-състаряващо от сивата коса? Да имате тънка, повредена и изгорена коса. Ако към този момент усещате косата си като захарен памук, идната стъпка след боядисването ѝ е накъсването. С възрастта косата става по-слаба и след увреждане се възвръща по-бавно. Най-доброто нещо, което може да извършите, е да я оставите да си почине. Направете ѝ протеинова терапия за няколко седмици, с цел да я подсилите. А по-късно, в случай че твърдо сте решили да я боядисате, направете го на стадии.

Ярки оттенъци

Преливането на цвета наподобява младежко. Но райетата на зебрата не. Ярките и контрастни кичури наподобяват по-скоро като демонстрация на неприятен усет. Целта на оттенъците е косата да наподобява като допряна от слънцето. Ако обаче и с кичурите допуснете грешката на прекомерно светлото или прекомерно тъмното, това също може да ви състари. Вместо това поискайте да ви създадат няколко по-светли кичура към лицето.

Грешни стилизиращи артикули

Продуктите на основата на алкохол могат да изсушат косата и цветът да избледнее по-бързо. Но е мъчно да се избегне това. Някои продуктите като лаковете за коса постоянно ще имат алкохол. Опитайте обаче да употребявате други стилизиращи артикули без алкохол.

Миете косата прекомерно постоянно

Всеки път, когато си миете косата, отмивате и цвета. С годините косата губи блясъка си и премиването утежнява ситуацията. Мийте я по-рядко – в случай че нормално я миете всеки ден, започнете да го вършиме през ден.

Експериментирате с рискови цветове

Ярките, нетипични цветове изискват изсветляване на косата и по-късно слагане на съответния цвят, а с възрастта косата става по-суха и накъсваща се.

Braid it! Прически с плитки, въодушевени от звездите
Ефектни прически за лятото, които видяхме от звездите

Refresh! Обновете стила си без старания
5 страхотни, лесни визии с преса за коса

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР