Бой между привърженици на опозицията и управляващата Демократическа партия на

...
Бой между привърженици на опозицията и управляващата Демократическа партия на
Коментари Харесай

В Черна гора празнуват падането от власт на Мило Джуканович

Бой сред последователи на опозицията и ръководещата Демократическа партия на социалистите (ДПС) беляза митингите в столицата Подгорица в понеделник - ден след изборите в, съобщи БГНЕС.
На 30 август в Черна гора се организираха парламентарни избори. По предварителни данни на изборната комисия опозицията за първи път от повече от 30 години получи повече гласове от ръководещата Демократическа партия на социалистите на президента Мило Джуканович. В понеделник законността на изборите и резултатът от тях бяха приети от самостоятелни интернационалните наблюдаващи, от Неправителствени организации, както и от задачата на ОССЕ, посолствата на Съединени американски щати и Англия. Следобед водачите на най-голямата опозиционна коалиция " За бъдещето на Черна гора " Здравко Кривокапич, опозиционното придвижване на Дритан Абазович и " Демократи " на Алекса Бечич, организираха среща, на която се договориха за правилата на съдействие и " образуването на бъдещото държавно управление на Черна гора и осъществяването на волята на жителите ".
 Черна гора след вота: Европейски Съюз чака доста работа, а Русия планува битка за оцеляване на Джуканович Черна гора след вота: Европейски Съюз чака доста работа, а Русия планува битка за оцеляване на Джуканович
" Резултатите от изборите демонстрират, че печелим 40 места в Народното събрание. Оставаме най-силната партия в страната. Рано е да се приказва за кра...
В понеделник вечерта по улиците на Подгорица се организира шествие. " Няма повече Мило Джуканович, няма повече Демократическа партия на социалистите! ", викаха празнуващите последователи на опозицията. Полицията не се намеси.

Europe’s longest standing dictator, Milo Đukanović, has fallen. With around 10% difference, ’s opposition has won in today’s elections. I congratulate the people of Montenegro on winning their freedom.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР