Ботоксът е вещество, използвано за подобряване на чертите на лицето.

...
Ботоксът е вещество, използвано за подобряване на чертите на лицето.
Коментари Харесай

Ефектът и рисковете, които крие ботоксът

Ботоксът е вещество, употребявано за възстановяване на чертите на лицето. Инжекциите с ботокс вършат лицето да наподобява по-младо. Добре е да знаете обаче, че ботоксът работи единствено върху мимическите бръчки. Какво още би трябвало да знаете за свойствата на ботокса? Какви са изгодите и страничните резултати от използването му?

Ботоксът в действителност е ботулинов токсин, който инхибира освобождението на ацетилхолин от нервните окончания. Този невротрансмитер е виновен за предаването на импулси сред нервите и мускулите.

Използва се доста постоянно в лекуването на естетичната медицина, защото инжектирането на подобаваща доза от това вещество води до понижаване на интензивността на даден мускул.
Никол Кидман зарязва ботокса
Холивудската звезда показа, че оставя ботокса в предишното си. Тя се е инжектирала за изтриване на бръчките, само че ботоксът й пречел да ко...
Прочети повече
Ботулиновият токсин е невромодулатор, който инхибира освобождението на ацетилхолин - невротрансмитер, виновен за предаването на импулси сред нервите и мускулите.

Прилагането на подобаваща доза от токсина върху прекалено дейния мускул води до ограничение на неговата интензивност.

Ботулиновият токсин е една от най-силните естествени токсини, които се употребяват в ниски дози в неврологията, дерматологията и естетичната медицина.

Инжектирането на ботокс оказва помощ по минимално инвазивен метод за изглаждане на съществуващи мимически бръчки, като: патешки крайник, бръчки на челото и така наречен лъвска гънка сред веждите.

Ботоксът, инжектиран в региона на бръчките, блокира провеждането на нервни импулси, които провокират контракции на лицевите мускули, виновни за образуването им. Това предизвиква парализиращия резултат на мускулите, които в дадена област на лицето губят способността си да се свиват, тъй че кожата стопира да се набръчква и се отпуска, а бръчките не се задълбочават. Малки фрагменти от кожата са обездвижени, тъй че останалите мускули могат да действат обикновено, без лицето да наподобява неестествено.
Ето по какъв начин ботоксът избавя брака
Виден американски кожен лекар твърди, че ботоксът може да избави дамите освен от бръчките им, само че и от проблемите в персоналните връзки...
Прочети повече
Непосредствено след лекуването с ботокс кожата може да бъде леко раздразнена и подута и даже да се появи лека синина, само че тези признаци са краткотрайни и бързо изчезват. Козметичният резултат от потреблението на ботокс е забележим след 3-4 дни, а можете да се насладите на подобрението на външния тип от 3 до 6 месеца.

Трябва обаче да се помни, че ботоксът е мощно вещество, което, в случай че се употребява погрешно, може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода. Прилагането на прекомерно висока доза може да докара до краткотрайна парализа на лицевите мускули.

Преди интервенцията лекарят организира в детайли изявление с пациента, с цел да изключи всевъзможни противопоказания за процедурата (алергия, банкет на аминогликозиди). Освен това лекарят би трябвало да проучва действието на лицевите мускули, да разиска с пациента кои бръчки могат да бъдат поправени и какъв ще бъде крайният резултат.

Лечението би трябвало да се прави при стерилни условия. Може да се прави единствено от доктор (с подобаваща подготовка и опит).

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или експерт.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР