Ботев (Враца) победи съименника си от Пловдив с 3:2 в

...
Ботев (Враца) победи съименника си от Пловдив с 3:2 в
Коментари Харесай

Ботев надви Ботев с 3:2

Ботев (Враца) победи съименника си от Пловдив с 3:2 в извънредно атрактивен мач, с който стартира вторият кръг от футболната ни efbet Лига.

„ Зелените “ домакини поведоха с 2 гола за 3 минути на колумбийския си нападател Браян Переа, само че пристигналият преди дни в строя на „ канарчетата “ Мартин Секулич влезе на почивката и изравни с 2 бързи попадения. Те паднаха в границите на 5 минути, а второто бе извънредно красиво, с пета, но това едва ли успокоява „ жълто-черните “, тъй като резервата на домакините Мирослав Маринов вкара малко преди края, с цел да донесе триумфа на врачани.

Гостите от Пловдив започнаха по-агресивно срещата, само че последователно врачани изравниха играта и даже поеха самодейността. В шестата минута Браян Переа стреля от отдалеченост, само че настрана от вратата. „ Канарчетата “ дадоха отговор в ответната офанзива, но изстрелът на Емануел Току бе блокиран.

Първият прецизен удар бе дело на Переа, но Ханкич избави, като след това се оправи майсторски и с опита на Да Силва да го преодолее. В 34-ата минута Чавдар Ивайлов пропусна от чиста позиция, на която бе изведен от Венци Христов, но по-късно на сцената излезе Переа.

Колумбийският нападател откри резултата след пас на Да Силва и шут от придвижване в 35-ата минута, а единствено 3 по-късно удвои в интерес на Ботев (Враца). В 38-ата футболистът с прякор Ел Коко се разписа с глава след центриране от корнер, с цел да разреши на домакините да се отдръпват с 2 гола преднина на почивката.

Това накара наставникът на гостите Азрудин Валентич да пусне в игра новото попълнение Мартин Секулич. Хърватският нападател се нуждаеше от няколко секунди, с цел да насочи първия си изстрел и от единствено 4 минути за дебютния си гол. В 49-ата той понижи резултата, въпреки с доза шанс, а в 54-ата осъществя същински шедьовър, с цел да изравни. Тогава Секулич получи от Антоан Бароан в наказателното поле и въпреки да се засуети, съумя с пета да матира отбраната на домакините – 2:2.

След 60-ата минута пък врачани имаха 3 поредни искания за дузпа поради игра с ръка в наказателното поле на пловдивчани, но те не бяха почетени, макар митингите на „ зелените “.

В последна сметка обаче те ликуваха, тъй като 6 минути преди края на постоянните 90 появилият се от пейката Мирослав Маринов им донесе триумфа. 18-годишният гений и Браян Переа комбинираха чудесно, с цел да може младокът да оформи крайното 3:2 с диагонален изстрел, донасяйки дебютен триумф на Ботев (Враца) през сезона.

Пловдивчани пък приключиха дуела с човек по-малко поради червен картон на Па Конате в края. Те записаха втора поредна загуба и то единствено дни преди началото на квалификациите в Лигата на конференциите против АПОЕЛ (Никозия).

БОТЕВ (ВРАЦА) - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 3:2
1:0 Браян Переа (35)
2:0 Браян Переа (38)
2:1 Мартин Секулич (49)
2:2 Мартин Секулич (54)
3:2 Мирослав Маринов (84)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ (ВРАЦА): 76. Красимир Костов, 3. Мартин Кавдански, 4. Луис де Соуса Соарес, 8. Диего Фераресо, 9. Даниел Генов, 17. Чавдар Ивайлов, 19. Браян Переа, 21. Жан Пиер да Силва, 23. Браян Мендоса, 24. Стефан Гаврилов, 91. Венцислав Христов;

Треньор: Росен Кирилов;

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 13. Хидайет Ханкич, 24. Ван Хертъм, 44. Роберто Пунчец, 4. Виктор Генев, 17. Николай Минков, 15. Джеймс Ето‘о, 6. Дилан Мартенс, 3. Па Конате, 23. Димитър Тонев, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан;

Треньор: Азрудин Валентич;

Стадион: " Христо Ботев ", Враца;

Съдия: Георги Давидов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР