Ботев Пловдив отпадна от третия квалификационен кръг на Лига Европа

...
Ботев Пловдив отпадна от третия квалификационен кръг на Лига Европа
Коментари Харесай

"Ботев" Пловдив отпадна и се размина с рекорд

" Ботев " Пловдив отпадна от третия квалификационен кръг на Лига Европа след проваляне с 0:2 при гостуването си на португалския " Маритимо ". Първият дуел в Бургас приключи 0:0. Така " жълто-черните " се разминаха с опцията да запишат клубен връх - три поредно отстранени противника на европейската сцена.

Треньорът на пловдивския отбор Николай Киров не можеше да разчита на най-хубавия си футболист Тодор Неделев, който се възвръща от травма. В негово неявяване офанзивите бяха проведени от Омар Косоко, който изигра последния си дуел за " Ботев " и пое към водения от Диего Марадона клуб от ОАЕ " Ал Фуджейра ".

След равностойното начало първата заплаха бе в актива на гостите - Цветомир Панов финтира бранител и стреля, само че вратарят на " Маритимо " Шарл избави. В 34-ата минута сръбският рефер Сърджан Йованович отсъди прекомерно противоречива дузпа за португалския отбор за нарушаване на Пламен Димов. Родриго Пиньо бе непогрешим от бялата точка и откри резултата.

В последните секунди на първото полувреме " Ботев " се размина по знамение с изравнително попадение - Виктор Генев се извиси след центриране от корнер, само че ударът му с глава мина на сантиметри от страничната греда.

Малко след почивката " Маритимо " нанесе решителния си удар - Евер Беса лиши топката на Панов и изведе Рикардо Валенте, който преодоля Иван Чворович за повторно в мача.

Футболистите на " Ботев " въпреки всичко не се предадоха и сътвориха още няколко положителни благоприятни условия, само че по този начин и не съумяха да понижат резултата и да подложат противника на напън в последните минути.

Така към 4 август единственият български представител в Европа остава " Лудогорец ", който отпадна от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и ще взе участие в плейофете на Лига Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР