Ботев Пловдив официално обяви раздялата със старши треньора Желко Копич.

...
Ботев Пловдив официално обяви раздялата със старши треньора Желко Копич.
Коментари Харесай

Копич официално изгонен от Ботев, махат го за слаби резултат...

Ботев Пловдив публично разгласи раздялата със старши треньора Желко Копич. Това става ден, откакто стана ясно, че хърватският експерт си е събрал багажа от Коматево, за което marica.bg навреме осведоми. Клубът взе решение да приключи предварително контракта с наставника, а двете страни са се споразумели за изискванията за това. От клуба не оповестиха каква наказателна клауза ще бъде платена на Копич.

Желко Копич пое Ботев Пловдив през август тази година. По време на работата на хърватския експерт тимът изигра 14 мача от Efbet Лига, в които записа 6 победи, загуби 7 пъти и приключи една среща наедно. Отборът отпадна за Купата на България на 1/8-финалите, като загуби от Славия (София).

Незадоволителните резултати на тима, както и спорове в треньорския щаб, бяха повода за предварителното преустановяване на контракта. Задачите, които бяха сложени на експерта, не бяха изпълнени, прецизираха още от ПФК Ботев.

Все още няма изясненост кой ще наследи Копич на горещия стол в Коматево, откакто тимът с втори по мярка бюджет в България де факто провали сезона си. Кулоарните клюки в южния квартал гласят, че този път президентът Антон Зингаревич е решил да се спре на български експерт. От една страна това ще му излезе по-евтино, а от друга ще тушира най-малко малко напрежението в жълто-черната общественост след слабите резултати през есента и позорът в Кърджали, където двама асистент треньори си спретнаха просташки пердах по време на мача с Арда, изгубен с 1:2.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР