Ботев (Пловдив) излезе с официална декларация, с която подканва всички

...
Ботев (Пловдив) излезе с официална декларация, с която подканва всички
Коментари Харесай

Ботев : Призоваваме всички клубове да поискат оставката на Виктор Кашай

Ботев (Пловдив) излезе с публична декларация, с която подканва всички клубове от efbet Лига да се разгласят срещу управлението на Съдийската комисия и ръководителя й Виктор Кашай.

Вчера " канарчетата " разгласиха изяжление, в което упоменаха, че не желаят четирима съдии да управляват повече техни срещи, а малко по-късно демонстрираха и видео със седем анулирани попадения на тима от началото на сезона след намесата на ВАР. 

Ето какво се споделя в позицията на клуба:

Ботев Пловдив публично инициира дейности против управлението на Съдийската комисия към Българския футболен съюз и в частност против ръководителя ѝ - Виктор Кашай.

Клубът ни е твърдо решен да търси поддръжка от другите български клубове и дружно да желаяме оставката на господин Кашай.

Вярваме, че систематичните неточности и неквалифицираната работа на съдиите въздействат извънредно отрицателно на качеството и имиджа на българския шампионат. Още повече, че те все по-често са определящи и за крайните изходи от мачовете у нас.

Убедени сме също по този начин, че и голям брой други клубове, сходно на нашия, към този момент са станали жертви на необяснимите решения на българските рефери от началото на сезона. Решения, които очевидно господин Кашай счита за изцяло в границите на естественото.

Нормално ли е обаче при съществуването на ВАР система българските съдии все по-рядко да разчитат на личната си експертиза и все по-често да протягат ръка към слушалката или монитора? Те за жал обаче по никакъв начин не им влизат в приложимост, тъй като макар тези софтуерни улеснения, грешките освен не понижават, а безусловно парадоксално се усилват.

В добавка към това следва да отбележим, че ръководителят на Съдийската комисия - господин Кашай, напълно разумно не вижда тези неточности, защото неговото време в България е мощно лимитирано. Предпочита се връзка по телефона и разредени онлайн срещи. Наблюдението и анализът липсват от неговите способи на работа. Липсват и събрания на Съдийската комисия.

Цялата тази безредна, безотговорна и непрозрачна конюнктура в българското съдийство го върна с десетки години обратно и докара до две очевидни трендове, против които ние се разгласяваме твърдо срещу - толерирането на избрани тимове и поддръжката и слагането на " чадър " над съответни съдии.

Ботев Пловдив е клуб с дългогодишни обичаи в българския футбол. Жълто-черното семейство е едно от най-верните в родния спорт. Когато някой се пробва напълно целеустремено да му вреди, ние няма по какъв начин да не реагираме.

Приканваме всички български клубове да подпишат нашата декларация и дружно да се обявим срещу управлението на Виктор Кашай и да желаяме неговата оставка.

Време е да се противопоставим на подмолните деяние в българското съдийство.

Дойде моментът за решителни дейности.

Сигурни сме, че те ще бъдат в интерес освен на Ботев, само че и на целия български футбол.

С почитание,

Ръководството на Ботев Пловдив
 В Босна ни се подиграха поради ВАР: Ситуацията в мача Лудогорец - Ботев (Пд) е смешна
В Босна ни се подиграха поради ВАР: Ситуацията в мача Лудогорец - Ботев (Пд) е смешна

В страната следва въвеждането на системата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР