Ботев е изключително близо до завръщане в европейските клубни турнири.

...
Ботев е изключително близо до завръщане в европейските клубни турнири.
Коментари Харесай

Ето какви са шансовете на Ботев за класиране в Европа

Ботев е извънредно покрай завръщане в европейските клубни шампионати. Отборът може да се класира за Лигата на конференциите и по този метод да дебютира в най-новия клубен шампионат в Европа, който се появи през този сезон.

До момента остана единствено една свободна квота за евротурнирите от България, който минава през бараж за Лигата на конференциите. Лудогорец е първенец и ще играе в квалификациите в Шампионската лига, ЦСКА е на второто място и отива в Лигата на конференциите, а Левски завоюва Купата и също ще играе в Лигата на конференциите.

За да стигне до Европа обаче Ботев първо би трябвало да изпревари публично Черно море. Това към момента не е реалност, а на " канарчетата " трябват тъкмо една точка, с цел да изпреварят варненци и да си обезпечат място на бараж за Лигата на конференциите. Ботев играе против ЦСКА като посетител и Славия като хазаин, а Черно море има единствено един мач - домакинство на ЦСКА.



Ботев би трябвало да завоюва най-малко една точка, с цел да се класира на баража в двете си срещи. Тимът към момента е и в битката за бронзовите медали, само че там пловдивчани би трябвало да чакат неточност на Левски. Двата тима с равни точки - 49, само че " сините " са с по-добри индикатори.

Единственият вид, при който Ботев ще остане отвън баражите е две загуби в последните си мачове и победа на Черно море против ЦСКА. Тогава двата тима ще са с равни точки, само че варненци са с по-добри индикатори.

Вероятен бараж сред Ботев и Локомотив за Европа няма да състои, тъй като Локомотив загуби от Берое в петък като посетител и по този начин постави завършек на очакванията си за седмото място. Ботев ще е хазаин на възможен бараж, а негов противник ще бъде Берое или ЦСКА 1948.

В момента Берое води с 41 точки пред 40 точки за ЦСКА 1948, само че има още един кръг, който ще дефинира кой ще бъде на седмото място.



Ако Ботев се завърне в евротурнирите " жълто-черните " ще играят още веднъж в Европа за първи път от сезон 2017-2018, когато преодоляха два кръга и стигнаха до третия прелиминарен кръг в Лига Европа.

Ботев съвсем несъмнено дружно с Левски ще бъде непоставен и двата тима в това число и ЦСКА (със сигурност поставен) ще започват от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите. Още в този ранен стадий обаче има много тежки противници като четвъртфиналистите от този сезон в Лигата на конференциите ПАОК и Славия Прага, Базел, Макаби Тел Авив, ФКСБ, Мьолде и други.

Кога ще е баражът?

За момента баражът ще е на 27 май съгласно предварителната стратегия, само че към момента от БФС не са удостоверили публично датата и не са дали начален час на конфликта.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР