Бостън Селтикс спечели първия от финалните мачове в серията за

...
Бостън Селтикс спечели първия от финалните мачове в серията за
Коментари Харесай

Бостън Селтикс не даде шанс на Голдън Стейт

Бостън Селтикс завоюва първия от финалните мачове в серията за купата в НБА в своята зала, като не остави късмет на Голдън Стейт - 116:100. Така резултатът е към този момент 2-1 за " зелените ", които пробиха домакинското преимущество на Уориърс с триумф в откриващата среща в серията, в залата на Западното крайбрежие.

Още две победи трябват на Бостън, с цел да е първенец за 18-и път и още веднъж еднолично да е №1 в историята на НБА по трофеи. Сега Селтикс е подравнен с безконечния противник ЛА Лейкърс - по 17.

Титлата на е акостирала в Бостън от 14 години, само че пък и в никакъв случай не е изглеждала толкоз близо. Стеф Къри и Голдън Стейт получиха враждебно посрещане от надъханите " келти ", които приключиха мача със звезда последна четвърт, в която взеха решение нещата в своя изгода. Преди нея разликата бе единствено 4 т. в интерес на домакините, а гостите влязоха в темп, заплашващ да обърне салдото в дуела.

Но следващата неефективна вечер на Дреймънд Грийн (само 2 т. и излизане за фаулове в средата на последната четвърт), както и фантастичните последни минути от звездата на Бостън Джейсън Тейтъм, който вкара 8 т. в заключителната част, се оказаха основни фактори.

Мачът, както и цялата серия, имаше своята " леко злобничка " природа. В края Ал Хорфорд от Бостън се приземи на глезена на Стеф Къри, звездата на Голдън Стейт. Асът, който още веднъж бе над всички с 31 точки, излезе от залата накуцвайки и има сериозна въпросителна в какво положение ще е за мач №4, отново в Бостън.

Останалите от гостите наскачаха в търсене на наказване за Хорфорд, само че бе преценено, че действието не е съзнателно.

Къри има към този момент 94 точки в сериите (3 мача), само че не може да бие самичък извънредно стимулирания и обединен отбор на Бостън. Тази нощ му оказа помощ най-сетне интензивно и Клей Томпсън, другият огромен изпълнител на Голдън Стейт (25 т.). И отново не стигна.

За спечелилите Тейтъм приключи с 26 точки, само че Джейлън Браун носеше огъня на борбата в първото полувреме и вкара общо 27 (плюс 9 битки и 5 асистенции). Маркъс Смарт се включи с 24 точки, а Хорфорд даде 11, с 8 рибаунда и 6 асистенции, преди да разклати Къри, стъпвайки върху крайници му.

Мач №4 е още веднъж в залата на Селтикс в нощта на петък против събота (04 часа наше време).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР