БОСТЪН (AP) — Сенатът на Масачузетс одобри широкообхватен законопроект за

...
БОСТЪН (AP) — Сенатът на Масачузетс одобри широкообхватен законопроект за
Коментари Харесай

Сенатът на Масачузетс одобрява законопроект за оръжията, насочен към призрачни оръжия и нападателни оръжия

БОСТЪН (AP) — Сенатът на Масачузетс утвърди широкообхватен законопроект за оръжията в четвъртък, предопределен да разбие „ призрачните оръжия “, да ускори възбраната на страната за нападателни оръжия и отвън закона устройства, които трансформират полуавтоматични огнестрелни оръжия в изцяло автоматизирани картечници.

Сенатът утвърди законопроекта с 37-3 гласа. Мярката е част от напъните на страната да отговори на решението на Върховния съд на Съединени американски щати от 2022 година, че жителите имат право да носят огнестрелни оръжия на публични места за самоотбрана.

Поддръжниците на законодателството споделят, че то ще помогне жителите са по-безопасни и в последна сметка избавят животи посредством реформиране на държавните разпореждания за огнестрелните оръжия.

„ Сенатът се сплоти и работи против насилието с оръжие, издигайки се над разделянето на този сериозен проблем в името на отбраната на нашите поданици от закононарушения с оръжие, модернизирането на нашите закони и поддръжката на общности, които са били раздрани от излишно принуждение, “ Демократичният президент на Сената Карен Спилка сподели в изказване.

За призрачните оръжия законопроектът ще ускори надзора за тези, които имат частно създадени, несерийни огнестрелни оръжия, които значително не могат да бъдат проследени. През 2022 година Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че е разкрило 25 785 призрачни револвера при домашни конфискации.

Законопроектът на Сената ще направи нелегално притежаването на устройства, които преобразуват полуавтоматични огнестрелни оръжия в изцяло автоматизирани картечници, в това число превключватели Glock и активатори на спусъци. Той също по този начин ще подсигурява, че търговците на оръжие се ревизират годишно и ще разреши на щатската полиция на Масачузетс да прави инспекциите, в случай че локална организация за лицензиране не може или не желае.

Други детайли на законопроекта ще забранят носенето на огнестрелни оръжия в държавното управление административни сгради; изискват от съдилищата да принуждават да предадат огнестрелни оръжия от лица, обект на заповеди за отбрана против тормоз, които съставляват непосредствена заплаха; възбрана на маркетинга на противозаконни продажби на огнестрелно оръжие на непълнолетни; и да основат наказателно обвиняване за умишлена пукотевица с револвер против жилище.

През октомври Камарата на представителите на Масачузетс утвърди личен законопроект за оръжията, ориентиран към стягане на законите за огнестрелните оръжия, като също по този начин против оръжията-призраци.

Джим Уолъс, изпълнителен шеф на Лигата за деяние на притежателите на оръжие, сподели, че се е надявал законодателите да са провели настрана обществено чуване на версията на законопроекта в Сената заради обилни разлики с версията на Камарата.

„ Има доста нови неща, неща от промишлеността, неща с картечници, дефиниции, които са странни, тъй че ето за какво законопроектът (на Сената) трябваше да отиде на настрана чуване “, сподели той. „ Сенатът движи своите много бързо и ние продължаваме да питаме за какво бързаме? “

Групата Stop Handgun Violence похвали Сената.

Законопроектът „ трагично усъвършенства актуалните закони за сигурност на оръжията в Масачузетс, като затвори рискови малки врати и като направи по-труден за законно неразрешените купувачи на оръжия достъп до огнестрелни оръжия, без да бъдат открити от правоприлагащите органи, ” сподели създателят на Stop Handgun Violence Джон Розентал в изказване.

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР