Босненският тенисист Дамир Джумхур бе спрян от участие в квалификациите

...
Босненският тенисист Дамир Джумхур бе спрян от участие в квалификациите
Коментари Харесай

COVID скандал на Ролан Гарос

Босненският тенисист Дамир Джумхур бе спрян от присъединяване в квалификациите на “Ролан Гарос”, започващи през днешния ден. Причината е позитивен резултат от теста за ковид на треньора на Джумхур - Петар Попович.

Противоречивото решение на уредниците да дисквалифицират Джумхур бе коментирано от треньора на играча, който пред “Екип” изясни своята позиция за проблема. Трябва да се означи, че Попович бе инфектиран с ковид през юли. “Положителният тест не е на Дамир. Това беше моят тест, който бе на границата сред положителен и негативен. В последните 35 дни съм направил сред 20 и 25 теста в Съединени американски щати, Италия и даже тук в Париж, където сме от 6 дни и първият тест беше отрицателен. След като съм бил притежател на вируса преди 2 месеца и половина, в организма има антитела, които от време на време могат да дадат неверен резултат”, показа Попович, като добави, че не му е било позволено да даде нов тест след позитивния резултат. “Намирам това за доста съществено, тъй като човешки неточности се случват. Исках най-малко втора проба да бъде взета от носа ми”, сподели Попович.

Треньорът дефинира решението на уредниците за Джумхур като “ голям скандал”. “На 99.9% съм уверен, че този позитивен тест е подправен. Преди всичко съм доста печален за Дамир, който беше добре квалифициран. Не му беше обещано правото да се отбрани в тази обстановка. Дисквалифицираха го просто по този начин. Това е голям скандал”, безапелационен е Попович. Специалистът има вяра, че в случай че някое от огромните имена в тениса беше попаднал в ситуацията на Джумхур, решението на уредниците евентуално е щяло да бъде друго. “Ако Рафа (Надал) бе на наше място, щеше да му бъде позволено да даде втора или трета проба. Почувствахме се толкоз дребни и слаби. Сигурен съм, че в случай че това се беше случило с по-голям състезател, той щеше да получи опция да потвърди, че пробата е подправен. Отвратени сме от това, което се случва с нас. Сигурен съм, че идващият ми тест ще е отрицателен”, приключи Петар Попович, който във вторник ще даде нова проба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР