Босилеград. Демократичния съюз на българите повдигна наказателно обвинение пред Основната

...
Босилеград. Демократичния съюз на българите повдигна наказателно обвинение пред Основната
Коментари Харесай

Повдигнато е обвинение срещу началника на полицейското управление в Босилеград Новица Стоянов за незаконно отнемане на паметната плоча с имената на жертвите от Босилеградския погром

Босилеград. Демократичния съюз на българите повдигна наказателно обвиняване пред Основната прокуратура във Владичин Хан против началника на полицейското ръководство в Босилеград Новица Стоянов за нелегално лишаване на паметната плоча с имената на жертвите от Босилеградския разгром от 15. май 1917 година това оповестиха от Културно-информационен център на българското национално малцинство " Босилеград ".
Полицейското ръководство в Босилеград лиши паметната плоча на 25 май т.г. тази година без авансово осведомяване и без връчване на документално решение за краткотрайно лишаване на плочата. Паметната плоча във връзка празника 24 май т.г. краткотрайно бе оставена пред паметника на Левски в Босилеград по време на договарянията с община Босилеград за установяване на място за нейното слагане в центъра на Босилеград.
С това началника на полицията в Босилеград е нарушил член 359 и член 361 от Наказателния кодекс на Р Сърбия.
Демократичния съюз на българите смята, че става дума за корист на служебно състояние и несъвестна работа в службата за реализиране на политическа цел – заличаване на историческата памет на българското малцинство в Сърбия и попречване на процеса за историческо помиряване сред българският и сръбският народ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР