Bosch, която разработва технологии за автомобилната индустрия, иска да съкрати

...
Bosch, която разработва технологии за автомобилната индустрия, иска да съкрати
Коментари Харесай

Bosch съкращава 1 200 работни места в софтуерния си отдел

Bosch, която създава технологии за автомобилната промишленост, желае да редуцира 1200 работни места в софтуерния си отдел до края на 2026 година Информацията, оповестена първо в Hadelsblatt, удостовери и представител на компанията пред Reuters. По думите му препоръчаните съкращения са планувани, само че към момента не са финализирани.

Основната причина за този ход, който планува 950 съкращения единствено в Германия, е доста по-бавното от предстоящото развиване на изцяло самостоятелното шофиране.

Слабата стопанска система и високата инфлация, породени от увеличените разноски за сила и първични материали, понастоящем забавят прехода “, се споделя в изказване на компанията.

Служителите на засегнатото поделение са били осведомени през вчерашния ден следобяд за проектите, сподели представителят.

Припомняме, че немският колос участва и в България към този момент над 30 години. Към днешна дата в страната оперират три сдружения, а чиновниците гонят 1000. Най-много са заетите в инженеринговия център в София, който се занимава с създаването на авто програмен продукт и който през 2021 година отвори втория си офис в страната.

Няма информация за съкращения в българското поделение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР