Босът на Славия Венцеслав Стефанов поиска обяснение от президента на

...
Босът на Славия Венцеслав Стефанов поиска обяснение от президента на
Коментари Харесай

Венци Стефанов поиска обяснение от БФС как се оформя крайното класиране в групата между седмо и десето място

Босът на Славия Венцеслав Стефанов изиска пояснение от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и спортно-техническата комисия по какъв начин ще се оформи крайното класиране в групата с тимовете, борещи се за седмо място и присъединяване в бараж за евротурнирите. В мнението си Стефанов упорства то да се извърши по индикаторите, годни и за останалите две плейофни групи - за класиране от 1-6, както и от 11-16 място, а точно - при еднакъв точков актив да имат поради останалите индикатори от постоянната фаза на шампионата.
 Георги Кабаков ще свири борбата за седмото място Георги Кабаков ще свири борбата за седмото място
Ето какво гласи известието, оповестено на формалния уебсайт на " белите ":

" До 

Президента на БФС 

господин Борислав Михайлов 

Копие 

Направление “Спортно техническо “ на БФС 

СТАНОВИЩЕ НА ПФК СЛАВИЯ 1913 СОФИЯ 

по отношение на неяснотата за установяване на крайното класиране на тимовете в група “А ” – от седмо до десето място, в шампионата на Първа лига 

Господин Президент, 

Господа от Направление “Спортно техническо ”, 

Моля да обърнете внимание на следните условия: 

наближава краят на държавното състезание в Първа лига и на напред във времето излиза методът за установяване на крайното класиране. Както е известно тимът на Славия в плейофната фаза взе участие в група “А ” – за класиране от 7-о до 10-о място. От Член 4 на Наредбата за шампионатите и шампионатите за сезон 2022-2023 не излиза наяве кои индикатори и от коя фаза на шампионата ще се вземат поради при подреждането на тимовете в посочената плейофна група “А ” – от постоянните 30 кръга или от спомагателните 6 срещи в плейофите. Защото в точка 2 на Член 4 е категорично посочено, че за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място при еднакъв точков актив ще се имат поради останалите индикатори от постоянната фаза на шампионата, само че за група “А ” такова конкретизиране не се прави. 

Ето за какво ние настояваме крайното класиране в група “А ” да се извърши по индикаторите, годни и за останалите две плейофни групи – за класиране от 1-о до 6-о и от 11-о до 16-о място. Считаме за наложително БФС да прояви такава правдивост, като подсещаме значимостта на седмото място в крайното класиране, позволяващо присъединяване в бараж за място в европейски клубен шампионат. 

Венцислав СТЕФАНОВ 

Президент на ПФК Славия 1913 София 

31 май 2023 година ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР