Бос на една от най-жестоките мафии в Италия, който избяга

...
Бос на една от най-жестоките мафии в Италия, който избяга
Коментари Харесай

Заловиха опасни италиански мафиоти във Франция и Испания

Бос на една от най-жестоките мафии в Италия , който избяга от затвор с оптималната сигурност предходната година, е хванат на френския остров Корсика , оповестиха управляващите в двете страни в петък, представени от Франс прес.

Марко Радуано бе разказан като " рисков " в листата на Европол с най-търсените нарушители в Европа. Той избяга от строго охраняван затвор в Нуоро, Сардиния, през февруари 2023 г ., употребявайки чаршафи.

Властите в Италия също оповестиха в петък задържането на близкия му асистент Джанлуиджи Трояно , различен дезертьор, който беше хванат покрай Гранада в Южна Испания.

" Залавянето от полицията в чужбина на двама рискови бегълци, Марко Радуано и неговата дясна ръка Джанлуиджи Трояно, съставлява още един огромен удар върху проведената престъпност ", сподели министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси.

40-годишният Радуано беше вкаран в пандиза като необут на селския клан Гаргано, настоящ в границите на млад и малко прочут профсъюз на проведената престъпност " Фоджа ", в южния италиански район Пулия, прочут като Четвъртата мафия.

Той има наложена присъда от 24 години затвор за участие в незаконна организация, трафик на опиати, владеене на противозаконни оръжия и други закононарушения, съгласно Европол.

Европол сподели, че той е бил " на върха " на своята незаконна организация, " с ролята на популяризатор, уредник и безсърдечен палач на групата, занимаваща се с убийства, трафик на опиати и рекет ".

Източник, непосредствен до случая в Корсика, сподели пред Франс прес, че Радуано е бил задържан в четвъртък вечерта в Алерия, до момента в който вечерял в ресторант с млада жена.

Той е живял там " много спестовно " с подправени документи, употребявайки подправено записано откраднато транспортно средство, сподели източникът.

При задържането не е оказал опозиция.

Бягството на Радуано беше извънредно неловко за италианските управляващи и акцентира силата на Четвъртата мафия, през днешния ден считана за най-жестокия проведен незаконен профсъюз в Италия.

Трояно, " лейтенат и уредник ", е избягал от домакински арест близо до Фоджа през септември 2021 година, заяви италианската полиция.

Той е бил открит в Отура, дребен град покрай Гранада, и в този момент ще би трябвало да излежи присъда от девет години и два месеца затвор.

Радуано също е упрекнат в убийството на двама мъже във Фоджа в обособени произшествия през 2017 година - като Трояно също е забъркан във второто ликвидиране.

Съдебният развой по тези сллучаи продължава.

Пиантедоси благодари на френските и испанските управляващи за съдействието им, позволявайки на италианската полиция да " затвори клопката " за двамата бегълци.

По-малко комплицирани от богатата " Ндрангета ", основаната в Неапол " Камора " или сицилийската " Коза Ностра ", клановете на Фоджа разчитат на изнудване, и закани към локалните поданици.

Те също се занимават с трафик на опиати, въоръжени грабежи и обири на транспортни средства и добитък.
 Осъдиха италиански мафиотски босове на 30 години затвор
Осъдиха италиански мафиотски босове на 30 години затвор

Сред наказаните има и служители и даже някогашен политик
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР