Боряна Калейн завърши на четвърто място в многобоя на Гран

...
Боряна Калейн завърши на четвърто място в многобоя на Гран
Коментари Харесай

Боряна Калейн четвърта в многобоя в Русия

Боряна Калейн приключи на четвърто място в многобоя на Гран при шампионата по художествена гимнастика в съветската столица Москва. Българската прелест събра общ брой от 98.250 точки, откакто през днешния ден получи оценки от 23.350 точки на лента и 26.500 точки на бухалки. Вчера тя бе оценена с 22.200 точки на топка и 26.200 точки на обръч. Така Калейн се класира за финалите на всичките четири уреда, който са в неделя.



Три представителки на домакините заеха местата на почетната стълбичка. Шампионка стана Дина Аверина със общ брой от 109.000 точки, следвана от сестра си Арина Аверина със 107.600 точки и Лала Крамаренко със 104.450 точки. След Боряна Калейн са други две рускини - Анастасия Гузенкова и Екатерина Селезньова.

По правилник за Гран при се класират всички по реда на оценките, без значение бройките от страна, а във финалите вземат участие по две гимнастички от страна. Точкуването и наградният фонд за Гран при обаче се дава единствено за финалите на уредите.

На съпътстващия шампионат преди първото за годината съревнование от веригата Гран при, ансамбълът за девойки завоюва три сребърни медала. Момичетата на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова приключиха на второ място както в многобоя, както и във финалите с пет топки и с пет ленти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР