Боряна Калейн заслужи девето място в анкетата на БТА Спортист

...
Боряна Калейн заслужи девето място в анкетата на БТА Спортист
Коментари Харесай

Боряна Калейн: Искам тази година да се поздравя с олимпийска титла

Боряна Калейн заслужи девето място в анкетата на Българска телеграфна агенция " Спортист на Балканите " за 2023 година.

Най-много гласове от националните организации на страните от района получи сръбския тенисист Новак Джокович. Тройката допълниха баскетболистите Никола Йокич (Сърбия) и най-полезният състезател в Евролигата Александър Везенков (България).

" Благодаря за оказаната чест и за уважението да бъда номинирана, както и да заслужа деветото място. Това е самопризнание както за мен, по този начин и за моите треньори. Надявам се тази година да имам повече триумфи и да подобря мястото ми в тази ранглиста ", сподели гимнастичката по време на церемонията по награждаването на българските спортисти в 50-ото издание на анкетата.



През 2023 година Боряна Калейн стана европейската шампионка в многобоя, както и завоюва индидуална квота за художествената ни гимнастика за Олимпийските игри в Париж.

" През последните години прекосих през много компликации и това ме прави по-силна. През толкоз доста неща съм минала, че не мисля, че сега нещо може да ме хване неподготвена. Искам тази година да бъде най-успешната в кариерата ми и да се поздравя с олимпийска купа ", показа още Калейн.

Личният треньор на състезателката Марияна Памукова съобщи, че се гордее с достиженията на своята възпитаничка и също се надява тя да надгради през 2024.

" Изключително съм горда с нея и нейните достижения. Надявам се през тази година да имаме още по-големи триумфи и да стигне върха на кариерата си ", съобщи Памукова и разкри, че с Калейн са подготвили нови съчетания за олимпийската година в художествената гимнастика. Надяваме се да изненадаме с много разнообразни съчетания. Не единствено за нея, а и в международен мащаб. Постарахме се да създадем ретроспекция на нейната кариера през годините и се надявам да успее да покаже съчетанията по най-хубавия метод ", разяснява Памукова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР