Борусия (Мьонхенгладбах) постигна изключително ценна победа като гост на Шалке

...
Борусия (Мьонхенгладбах) постигна изключително ценна победа като гост на Шалке
Коментари Харесай

Гладбах пречупи десетима от Шалке и изпревари Байерн

Борусия (Мьонхенгладбах) реализира извънредно скъпа победа като посетител на Шалке 04 и завоюва с 2:0, с цел да измести Байерн (Мюнхен) от второто място във краткотрайното класиране на Бундеслигата. Гостите стигнаха до трите точки с голowe на Кристоф Крамер в 85-ата минута и Флориан Неухаус в 90-ата, откакто в една трета от дуела играха с човек повече.

Вратарят на домакините Александер Нюбел бе изпъден с пряк червен картон в 59-ата минута, когато извърши нарушаване отвън наказателното поле против Торган Азар. Резервата Ралф Феерман даде всичко от себе си и парира много опити на гостите да стигнат до попадение, само че капитулира пет минути преди края на постоянното време.

Christoph 'I only score left-footed bangers' Kramer #DieFohlen #S04BMG 0-1 pic.twitter.com/opic6PzhE7
— Gladbach (@borussia_en) February 2, 2019
Крамер донесе успеха на своя отбор с извънредно красиво попадение. Световният първенец от Бразилия 2014 прати топката неспасяемо в мрежата на Феерман с удар от воле от границата на наказателното поле, като не остави каквито и да е шансове на вратаря. В 90-ата минута Неухаус подпечата триумфа на своя отбор с втори гол.

С успеха Гладбах към този момент има 42 точки, колкото и Байерн, само че измести баварците от второто място в таблицата.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 20 кръг, събота 2 февруари  Шалке 04 0:2краен резулат  Борусия Мьонхенгладбах
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР