Борусия (Дортмунд) нанесе първо поражение за сезона на Волфсбург, сразявайки

...
Борусия (Дортмунд) нанесе първо поражение за сезона на Волфсбург, сразявайки
Коментари Харесай

Дортмунд се съвзе и прекрати непобедената серия на вълците


Борусия (Дортмунд) нанесе първо проваляне за сезона на Волфсбург, сразявайки “вълците” с 3:0 на своя стадион “Сигнал Идуна Парк” в един от най-любопитните дуели от 10-ия кръг на немската Бундеслига. Това бе и прелестен метод за възпитаниците на Люсиен Фавър да смъкват напрежението от плещите му след няколкото неубедителни представяния, и то тъкмо преди много значима седмица. В идващите седем дни Борусия би трябвало да одобри Интер в Дортмунд в основен дуел от групите на Шампионска лига, а в идващия кръг от шампионата идва ред на дерби с Байерн.

A sea of yellow pic.twitter.com/xfwsnBA4Vi
— Borussia Dortmund (@BlackYellow) November 2, 2019
Торган Азар и Рафаел Герейро вкараха два бързи гола при започване на второто полувреме и заличиха безличното показване преди почивката, а Марио Гьотце от дузпа в 88-ата оформи крайния резултат. Така Дортмунд се облагодетелства най-вече от сензационния погром на Байерн (Мюнхен) на посетители на Айнтрахт (Франкфурт) с 1:5, измествайки баварците от второто място в класирането с 19 точки. С 3 повече остава водачът Борусия (Мьонхенгладбах), а Република България Лайпциг е трети с 18, колкото има и първенецът.

Капитанът Марко Ройс се завърна в игра за “жълто-черните”, а доверие още веднъж бе гласувано на Махмуд Дахуд, до момента в който пък под рамката застана Марвин Хиц. Още в 28-ата минута обаче Ройс трябваше да бъде сменен наложително от Марио Гьотце, откакто получи контузия в глезена.

Само едно състояние през първото полувреме сътвориха домакините, които напоследък така и така страдаха от изобретателни решения в предни позиции. В 15-ата минута въпреки всичко Ройс бе повален с чист шпагат в наказателното поле след прекрасен негов рейд, а мигновено Вайгъл стреля към вратата, само че пропусна задачата със сантиметри.

58 | GET IN LAD!!!

RAPHA, YOU BEAUTY!#BVBWOB 2-0 pic.twitter.com/NEtO2D8BLn
— Borussia Dortmund (@BlackYellow) November 2, 2019
Началото на втората част обаче бе извънредно положително за домакините, които поведоха в 52-рата минута. Ашраф Хакими направи сериозен рейд по десния фланг и навлезе към средата на игрището, като пусна съвършен пас за Торган Азар, който овладя топката и с акуратен изстрел не остави шансове на вратаря Парвао Перван.

WE MOVE! pic.twitter.com/TOcPvCkwqt
— Borussia Dortmund (@BlackYellow) November 2, 2019

Само шест минути по-късно домакините напълно отхвърлиха съперника си, откакто този път по сходен метод през средата проби Азар. Той незабавно подаде топката за непокрития в наказателното поле Роберто Герейро, който без да се бави прати кълбото в далечния на вратаря ъгъл за 2:0.

88 | TOORRRRR, MARIO!!!

Dead on from the spot!!#BVBWOB 3-0 pic.twitter.com/02ssfnSZMH
— Borussia Dortmund (@BlackYellow) November 2, 2019
До края на срещата Дортмунд бе много по-добрият от двата тима и без изключително напрежение успяваше да резервира задатъка си в резултата и с това да нанесе публично първо проваляне на Волфсбург. В 88-ата минута даже имаше време феновете да се зарадват на още едно попадение, откакто центриране отляво на Гьотце бе спряно с ръка от неприятелски защитник. Реферът уточни бялата точка без да се замисля, а Гьотце бе прецизен от 11-те метра за крайното 3:0.


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 10 кръг, събота 2 ноември  Борусия Дортмунд 3:0краен резулат  Волфсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР