Борусия Дортмунд е новият носител на Купата на Германия. Жълто-черните

...
Борусия Дортмунд е новият носител на Купата на Германия. Жълто-черните
Коментари Харесай

"Борусия" Дортмунд грабна Купата и изпрати Нагелсман с празни ръце в Мюнхен

" Борусия " Дортмунд е новият притежател на Купата на Германия. " Жълто-черните " разгромиха " Република България Лайпциг " с 4:1 на финала в Берлин и победиха за пети път с трофея в шампионата.

По два гола за триумфа на " Борусия " вкараха Джейдън Санчо и Aрлинг Холанд, само че огромни суперлативи за играта си заслужава и капитанът Марко Ройс. За " Лайпциг " се разписа Дани Олмо.
Снимка: Reuters
" Борусия " Дортмунд печели Купата на Германия за пети път в историята си след 1965, 1989, 2012 и 2017 година, като има и пет изгубени финала. Тимът от " Сигнал Идуна Парк " към този момент е четвъртият най-успешен клуб в шампионата.

Третият " Шалке 04 " (б. ред. - огромният локален зложелател на " Борусия " Дортмунд) има пет оценки в 12 финала. Втори е " Вердер " Бремен с 6 купи от 10 опита, а неоспорим водач с 20 трофея от 24 финала е " Байерн " Мюнхен.

Снимка: Reuters

За " Република България Лайпциг " пък това е втора изгубена среща на крачка от върха. Преди това отборът загуби с 0:3 от " Байерн " Мюнхен през 2019 година.

Юлиан Нагелсман пък пропусна да завоюва първо отличие като треньор и то в края на пътя си с " Лайпциг ". От началото на юни той ще бъде треньор на " Байерн " Мюнхен.

Снимка: Reuters

В другата прекаленост пък е наставникът на " Борусия " Един Терзич, който пое отбора краткотрайно след уволнението на Люсиен Фавър и през лятото ще отстъпи диригентската палка на Марко Розе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР